Öğrenci Kredi Kartı

Ziraat Bankası Öğrenci Kredi Kartı (Ziraat Genç Kart)

Ziraat Genç Kart kimlere verilir? Harçlık Avans nedir? Genç Bankkart kredi kartı faizi ne kadar? Ziraat Genç Kart nakit avans faizi ne kadar? Genç kart başvurusu nasıl yapılır? Cevaplar ve kartın diğer özellikleri aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Bankkart Genç Nedir?

Ziraat Genç Kart 18-26 yaş arasında olan ve KYK bursu veya öğrenim kredisi alan öğrencilere verilmektedir. Ürün halk arasında; Genç Kart, Ziraat öğrenci kartı, Ziraat öğrenci kredi kartı gibi adlarla bilinse de kartın orijinal adı Bankkart Genç‘tir. Kartın en önemli özelliğini ise Harçlık Avans‘tır…

Harçlık Avans Nedir?

Harçlık Avans özelliği öğrencilere faizsiz ve masrafsız alışveriş imkanı verir. Ziraat Genç Kart’ınızda para olmasa da harcamalarınıza devam edebilirsiniz. Yaptığınız harcamalara faiz uygulanmaz. KYK bursunuz veya öğrenim krediniz hesabınıza yatar yatmaz borcunuz hesabınızdan tahsil edilir.

DİKKAT: Harçlık Avans özelliğinden KYK bursu veya öğrenim kredisi aldığınız süre zarfında faydalanabilirsiniz. Harçlık Avans’ın aylık üst limiti; aylık KYK bursu veya öğrenim kredisi tutarından fazla olamaz.

Ziraat Bankkart Genç Aidatsızdır

Ziraat Bankası, Genç Kart sahiplerinden yıllık ücret (aidat) almıyor. Bankkart Genç, aidatsız öğrenci kredi kartı kullanmak isteyenler için mantıklı bir seçenektir.

Ziraat Genç Kart Nakit Avans Faizi

Kartın nakit avans özelliği de bulunmaktadır. Ziraat Genç Kart nakit avans faizi net %2,25’tir. Taksitli alışverişlerde de aynı oranda faiz uygulanmaktadır.

Genç Bankkart kredi kartı borcu ödenmezse ne olur?

Bankkart Genç hem banka kartı hem de kredi kartı özelliği taşır. Bu sebeple Harçlık Avans kullanan kişinin borcunu ödememe gibi bir seçeneği olamaz. Kişinin hesabına KYK’dan para gelir gelmez Harçlık Avans ödemesi hesaptan otomatik olarak kesilecektir. Nakit avans kullandıysanız durum farklı olacaktır. Zamanında ödenmeyen nakit avanslara %2,75’lik temerrüt faizi uygulanır.

Ziraat Bankası Genç Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

GENC BANKKART yazıp 4747’ye sms göndererek başvuru yapabilirsiniz. 18-26 yaş aralığında olup KYK’dan burs veya öğrenim kredisi alan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu karta başvurabilir.

Ziraat Öğrenci Kartının Diğer Özellikleri

  • Bankkart Genç hem hesap hem de kredi kartıdır.
  • Anlaşmalı iş yerlerinde taksitli alışveriş yapabilir ve puan kazanabilirsiniz.
  • Peşin alışverişlerinizi sonradan taksitlere bölebilirsiniz. Sonradan taksitlendirme faizi de %2,25’tir.
  • 90 TL’ye kadar olan ödemelerinizi temassız olarak yapabilirsiniz.

Bankkart Genç’in bütün özelliklerini görmek isterseniz tıklayın: https://www.bankkart.com.tr/kartlar/combo-kartlar/bankkart-genc

Genç Bankkart Kredi Kartı Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Ziraat Genç Kart kapatma işlemlerinizi Ziraat çağrı merkezini arayıp hemen başlatabilirsiniz. Kart iptali yöntemleri için tıklayın: https://yatırımhaber.com/ziraat-bankasi-kredi-karti-iptali/

İlgili Yazılar

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu