Yatırım

Ziraat Bankası “Kuruma Ait Hesaba Bağlı Yatırım Hesabı Açılamaz” Hatasının Çözümü

Ziraat Mobil'den yatırım-borsa hesabı açarken "Kuruma Ait Hesaba Bağlı Yatırım Hesabı Açılamaz" hatası ile karşılaştıysanız muhtemelen KYK (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) tarafından açılmış bir Ziraat Bankası hesabınız var. Sorunun çözümü ise çok kolay! Detaylı bilgiyi aşağıda paylaştım...

Sponsorlu Reklamlar

“Kuruma Ait Hesaba Bağlı Yatırım Hesabı Açılamaz” hatası, Ziraat Bankası üzerinden KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) kredisi-bursu alan kişilerde çıkıyor. Yani “Kuruma Bağlı Hesap” ifadesindeki kurum KYK’dir. Bu sorunu aşağıdaki yöntemle kolayca çözebilirsiniz…

Yeni Bir Vadesiz TL Hesabı Açın

ZBorsa hesabı açılışı sırasında borsa hesabınıza para aktarmak ve çekmek için sizden bir TL hesabı istenir. Mevcut TL hesabınız KYK’ye tanımlı olduğu için Ziraat Borsa hesabı açarken “Kuruma Ait Hesaba Bağlı Yatırım Hesabı Açılamaz” hatası alırsınız. Yeni bir vadesiz TL hesabı açarsanız ve bu hesabı borsa hesabınıza bağlarsanız sorun çözülecektir. Aşağıdaki adımları takip ederek bir dakika içinde vadesiz TL hesabı açabilirsiniz:

Vadesiz TL hesabı nasıl açılır?

Ziraat Mobil’e giriş yapın. Menüyü açtıktan sonra “Hesaplarım> Yeni Hesap Aç> Vadesiz Hesap” adımlarını takip edin. “Döviz Cinsi”ni TL olarak seçin ve devam edin. Sonra karşınıza çıkacak olan ekrandaki “Onayla” butonuna basın ve işlemi tamamlayın.

Ziraat Borsa Hesabı Hesap şube tanımlarındaki uyumsuzluk çözümü

Ziraat Borsa hesabı açma aşamasında “Hesabın Bağlı Olacağı Vadesiz Hesap Seçimi” bölümünde yeni açtığınız vadesiz TL hesabınızı göreceksiniz.

ZRY Borsa Hesap Açılışı Bağlı Hesap Seçimi
ZRY Borsa Hesap Açılışı Bağlı Hesap Seçimi

Bu aşamada yeni vadesiz TL hesabınızı seçip işleme devam edin. Bu sayede “kuruma ait hesaba bağlı yatırım hesabı açılamaz” uyarısı çıkmayacaktır. ZBorsa hesabı açılışının detaylarını görmek için aşağıdaki yazıyı mutlaka okuyun:

https://yatırımhaber.com/zborsa-giris-sifre-alma/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu