IBAN Sorgulama

Ziraat Bankası Hesap Numarası, Müşteri No ve IBAN Öğrenme

SMS servisiyle ve diğer yöntemlerle Ziraat Bankası Hesap No ve IBAN'ınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Detayları öğrenmek ve soru sormak için yazının devamına bakınız.

Sponsorlu Reklamlar

Ziraat Bankası IBAN sorgulama, müşteri no, ek no ve Ziraat Bankası hesap numarası öğrenme işlemlerini nasıl yapacağınızı anlattık. Ayrıntılar aşağıda…

DİKKAT: Mobilden Ziraat iban, hesap no, müşteri no, ek no ve şube kodu öğrenme videosunu bu yazıya ekledik. Hemen izlemek için tıklayın: 

Ziraat iban sorgulama

Müşteri no ve ek no’nuzu biliyorsanız bu bağlantıya tıklayıp hemen Ziraat iban sorgulama yapabilirsiniz. Bilmiyorsanız hesap no, ek no ve müşteri numaranızı öğrenmek için aşağıya bakınız.

Ziraat Bankası hesap numarası öğrenme

Şube kodu, müşteri no ve ek no’nun birleşimi Ziraat hesap numarasını oluşturur. Hesap numaranızı, kullanıcısı olduğunuz Ziraat Bankkart’a bakarak öğrenebilirsiniz. Bankkartın üzerinde hesap numarası genellikle yazmaktadır. Bu numara genelde kartın sol alt bölümünde ya da büyük puntolu olarak yazılan kart numarasının altında yer alır. Hesap numarasını kart üzerinde şöyle tanıyabilirsiniz:

  • Ziraat hesap numarası genelde kartın sol alt bölümünde ya da büyük puntolu olarak yazılan kart numarasının altında yer alır.
  • ”Hes. No” yazısından sonra başlayan 16 haneli sayı hesap numarasıdır.
Ziraat Bankası Hesap Numarası
Ziraat Bankası Hesap Numarası

ÖNEMLİ NOT: Bazı kartlarda sadece IBAN yazmaktadır. IBAN’ın son 16 hanesi  Ziraat Hesap Numaranızdır. Alttaki örnekte bulunan kırmızı, mavi ve yeşil renkteki bölüm hesap numarasıdır.

ÖRNEK: TR 0000 0000 1111 22223333 4444

Ziraat Mobil üzerinden hesap numarasını nasıl görebileceğinizi aşağıdaki videodan öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankası Hesap Numarası

4747 SMS servisi ile hesap no öğrenme

Ziraat bankası hesap no öğrenme sms ile de yapılıyor. Bunun için HESAPBILGI yazın ve kartınızın son 6 numarasını yazıp 4747’ye gönderin. Hesap numaranız kısa sürede mesajla size bildirilecektir.

Örnek SMS: HESAPBILGI 123123

  • Hesap numarası 16 hanelidir ve içinde şube kodu, müşteri no ve ek no bilgilerini barındırır. Peki, hesap numarası içinde bulunan müşteri numarası, şube kodu ve ek no nasıl ayırt edilir.

Ziraat müşteri numarası öğrenme

Ziraat müşteri no öğrenme işlemini nasıl yapacağınızı aşağıdaki örnekle açıklamaya çalıştık.

  • Müşteri numarası 8 hanelidir. 16 haneli hesap numaranızın 5. rakamından 12. rakamına kadar olan kısım müşteri numaranızdır. Aşağıdaki örnek hesap numarasındaki mavi renkli kısım Ziraat Bankası müşteri numarasıdır.
  • ÖRNEK: 1111 22223333 4444

Ziraat Ek No Öğrenme

Yukarıda verdiğimiz hesap numarasının yeşil renkle yazılan son dört hanesi de ek no’dur. Kısacası kartın üzerinde bulunan 16 haneli Ziraat hesap numarasının:

  • Maviyle yazılan ilk sekiz hanesi müşteri numarası
  • Yeşille yazılan son 4 hanesi ise ek no’dur.

Müşteri no ve ek no ile yazının başında verdiğimiz bağlantı üzerinden Ziraat iban sorgulama yapabilirsiniz. IBAN’ınız üzerinde şube kodu da vardır:

Ziraat Şube Kodu Öğrenme

Şube kodu; hizmet aldığınız banka şubesine özel bir numaradır. Bazı işlemlerde şube koduna ihtiyacınız olabilir. Ziraat şube kodu en fazla 4 hanelidir. Örnek olarak verdiğimiz TR 0000 0000 1111 22223333 4444 şeklindeki IBAN’ın kırmızı renkle belirtilen 4 hanesi şube kodudur.

Ziraat IBAN’dan Hesap Numarası Öğrenme

Yukarıdaki bilgilerden de anlaşılacağı gibi; Ziraat Bankası IBAN’ının son 16 hanesi Ziraat Hesap Numarası’dır.

Ziraat Bankası IBAN Öğrenme Kanalları

IBAN (International Bank Account Number) para transferi işlemlerinde çok kullanılan uluslararası bir banka hesap numarasıdır. Bu numaralar sayesinde dünyadaki bütün bankalar arasında, karışıklık çıkmadan, para transferi işlemleri yapılmaktadır.

Ziraat IBAN sorgulama yöntemleri olarak aşağıdaki seçenekleri kullanabilirsiniz:

  • sms ile
  • Banka şubelerine kimlikle müracaat ederek
  • ATM’lerden
  • Çağrı merkezini arayıp
  • IBAN doğrulama sayfası üzerinden
  • Ziraat Mobil veya İnternet Bankacılığı’na şifrenizle giriş yaparak

Ziraat IBAN öğrenme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yukarıdaki yöntemleri başlıklar tek tek açıklamaya çalıştım:

Ziraat Bankası iban öğrenme sms servisi

SMS ile iban öğrenmek için IBANBILGI yazın ve bir boşluk bıraktıktan sonra Ziraat kartınızın son 6 hanesini yazarak 4747’ye sms gönderin.

Şubelere Giderek Ziraat IBAN Sorgulama

Ziraat Bankası’nın herhangi bir şubesine kimliğinizle müracaat edip, gişelerdeki görevlilerin yardımıyla hesabınıza ait IBAN’ı öğrenebilirsiniz.

ATM’lerden Ziraat IBAN Sorgulama

Ziraat Bankası bankamatik kartınız varsa, herhangi bir ATM’yi kullanarak IBAN bilginize erişebilirsiniz. Kartınızı bankamatiğe taktıktan sonra karşınıza çıkan menülerden ”hesaplarım” bölümüne girip aktif olan mevduat hesaplarınıza erişebilir; bu hesaplar hakkında, IBAN dahil, birçok bilgiye erişebilirsiniz.

Çağrı Merkezini Arayıp Ziraat Bankası IBAN Sorgulama

0850 220 00 00 ve 444 0000 numaraları Ziraat Bankası’na aittir. Bankanın müşterileri bu hatlardan herhangi birini arayıp IBAN sorgulama işlemi yapabilirler. Bunun için sizden kimlik ve hesap bilgileriniz istenebilir. Hesap numarası, ek no, şube kodu gibi bilgileri nasıl öğrenebileceğinizi aşağıdaki başlıklarda anlattım.

İnternetten Anında Ziraat IBAN Sorgulama

İnternet üzerinden müşteri no, şube kodu – adı ve ek no bilgilerinizle anında IBAN sorgulama yapabilirsiniz. Hesap no, ek no ve şube kodu bilgilerinizi Bankkartınıza bakarak öğrenebilirsiniz. Makalenin başındaki bağlantıya tıklayıp Ziraat iban öğrenme sayfasına hemen erişebilirsiniz. İlgili sayfanın görüntüsü aşağıdaki örnekteki gibidir:

Ziraat iban öğrenme
Ziraat iban öğrenme

Ziraat Mobil veya İnternet Şubesinden IBAN Öğrenme

Bankanın müşterileri internet bankacılığını kullanmak suretiyle hesaplarına ait IBAN bilgisine erişebilirler. Bunun için Ziraat Mobil uygulaması ya da web internet şubesi kullanılabilir. İnternet şifresi olmayan müşteriler internet bankacılığına giriş yapamazlar.

İnternet şifresi oluşturmak isterseniz https://yatırımhaber.com/ziraat-bankasi-internet-subesi-sifresi-nasil-alinir-484/adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ziraat Mobil’den IBAN Erişimi

Ziraat Mobil uygulamasını akıllı telefonunuza indirin ve şifrenizle giriş yapın. Uygulamanın ana sayfasında sol üst köşede bulunan menü kısmına tıklayın. Menüdeki ”Hesaplarım” sekmesine girin. Açılan sayfada Ziraat Bankası’ndaki bütün hesaplarınız görünecektir. Dilediğiniz hesaba dokunarak IBAN erişimi sağlayabilirsiniz.

Web Şubeden IBAN Erişimi

Ziraat Bankası’nın resmi sitesinin ana sayfasından ”Bireysel” veya ”Kurumsal” müşteri olarak giriş yapın. İnternet şubesi ana sayfasındaki ”Varlıklarım” bölümüne girin. Bu şekilde Ziraat Bankası’nda bulunan bütün hesaplarınız açılan sayfada görünecektir. Dilediğiniz hesaba tıklayarak IBAN erişimi sağlayabilirsiniz.

MUTLAKA OKUYUN: Ziraat Bankası mevduat faizlerini yükseltti. Yüksek vadeli hesap faizlerinden faydalanmak isterseniz alttaki bağlantıyı mutlaka ziyaret edin: https://yatırımhaber.com/ziraat-bankasi-vadeli-mevduat-faiz-oranlari-2018/

İlgili Yazılar

2 Yorum

  1. teşekkür ederim işime yaradı yıl 2021 gsm değişitiriyoruz diye bloke ediliyor saçma sapan işler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu