Yatırım

Ziraat Borsa Hesabı Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır? 2023 Güncel Yöntem

Ziraat Bankası'ndaki borsa hesabınızı kapatabilmeniz için bir form doldurup bankanın ilgili e-mail adresine göndermeniz gerekiyor. İşlemin tüm detaylarını yazının devamında görebilirsiniz...

Sponsorlu Reklamlar

ZBorsa hesabı kapatma işlemi için aşağıda örneğini verdiğimiz “ibraname” belgesini doldurduktan sonra ilgili belgenin fotoğrafını çekip info@ziraatyatirim.com.tr mail adresine göndermeniz gerekiyor.

ziraat borsa hesap kapatma talep formu

NOT: ZBorsa hesabı ile hisse senedi hesabı aynı şeydir. Dolayısıyla hisse senedi hesabınızı kapatmak için de aynı işlemi yapmanız gerekiyor.

Ziraat Borsa Hesabını Silme Aşamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Borsa hesabınızın kapatılabilmesi için hesapta açık işlem kalmaması gerekir. Bununla birlikte borsa hesabınızdaki TL tutarını banka hesabınıza aktarmanız şarttır. Aksi durumda hesabınız kapatılamaz.
  • Yukarıda örneğini vermiş olduğumuz belgeyi bankaya iletirken, banka sistemine kayıtlı olan mail adresinizi kullanmanız gerekmektedir.
  • Belgede sizden istenen bilgileri doğru şekilde doldurmanız gerekir. “Müşteri” yazısının altına adınızı soyadınızı ve imzanızı el yazısıyla yazmanız önemlidir.

Ziraat Mobilden Borsa Hesabı Kapatılır mı?

Mobil uygulama veya internet şubesi üzerinden ZRY borsa hesabı kapatma işlemleri yapılmıyor. Hesabınızı internet üzerinden kapatmak için yukarıda belirttiğim işlemleri yapmanız gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirmenizin başka bir yolu bulunmuyor.

Ziraat Yatırım Hesabı Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Yatırım hesabınızı internet şubesine giriş yaparak kapatmanız mümkündür. Sisteme giriş yaptıktan sonra menü üzerindeki “Yatırım>Yatırım Hesaplarım” sekmelerini takip ederek hesabınızı kapatabilirsiniz. Ziraat Bankası yatırım hesabı kapatma videosunu aşağıda paylaştım. İşlemi video üzerinden uygulamalı olarak görebilirsiniz:

ziraat yatırım hesabı kapatma

DİKKAT: Yatırım hesabınızın kapatılabilmesi için ilgili hesaptaki bakiyeyi vadesiz hesabınıza aktarmanız gerekiyor. Aksi durumda sistem hata verecek ve hesabınız kapatılamayacaktır.

Borsa hesabı kapatılırken ücret alınıyor mu?

Bu kapsamda herhangi bir ücret alınmamaktadır. Konu hakkındaki sorularınızı yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımızdan da bizi takip edebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu