Yatırım

Ankara İçin Arsa Yatırımı Tavsiyeleri 2021 (Güncel)

Bu makalemizde Ankara'da kısa ve orta vadede değerini katlayabilecek bölgeler ve güncel projeler konularını kapsayan bir araştırma yaptık. Ankara'da arsa yatırımı yapılabilecek yerler hakkındaki tüm detaylar aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Arsa yatırımı yapmak, sürekli artan nüfustan ve şehirleşmeden dolayı Türkiye’deki en karlı yatırım araçlarından biridir. Uygun bölgelere arsa yatırımı yapıldığı taktirde kısa ve orta vadede ciddi kar elde etmek mümkündür. Ankara bölgesi için değerlenmesi ön görülen bölgeler şunlar:

Ankara’da Nereden Arsa Alınır?

Ankara içinde ev ve arsa yatırımı yapılabilecek yerlerin detayları şöyle:

Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem (HRS) hattı projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikimevi-Natoyolu arasına yapılacak hafif raylı sistem (tramvay) projesini duyurdu. Proje ihalesi 4 Haziran 2020 tarihinde yapıldı. Projenin, ihale sürecinden sonra kısa sürede tamamlanması öngörülüyor. Hat duraklarını gösteren haritayı aşağıda görebilirsiniz…

Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem Durakları 2021

Dikimevi-Natoyolu HRS hattının durakları şunlar olacak:

  • Abidinpaşa,
  • Aşık Veysel,
  • Tuzluçayır,
  • General Zeki Doğan,
  • Fahri Korutürk,
  • Cengizhan,
  • Akşemsettin,
  • Natoyolu.

Bu dönemde yukarıdaki mahalle ve bölgelere yapılacak gayrimenkul yatırımları, yatırımcıya kısa sürede kar sağlayacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem (HRS) hattı projesi ihale videosunu aşağıda paylaştık:

Ankara Arsa Yatırımı 2021 İhaleleri

Kusunlar Mahallesi Mamak

Ankara’nın Mamak ilçesinin Kusunlar Mahallesi’nde Doğukent Terminali Projesi sebebiyle gayrimenkul piyasası hareketlenmişti. Bildiğiniz üzere bu proje mahkeme kararıyla iptal edildi. AŞTİ’nin Mamak’a taşınmayacağı ve faaliyetine aynı yerinde devam edeceği kesinleşti.

Proje iptal edilse de şehirleşmenin Kusunlar bölgesine doğru devam edeceğini düşünüyoruz. Ankara Çevreyolu, Doğukent Caddesi ve NATA VEGA AVM yakınında arsa yatırımı yapmak mantıklı olabilir.

NOT: Natoyolu’na kadar gelecek olan tramvay projesi de Kusunlar bölgesine olumlu etki edecektir.

Yakupabdal Değerleniyor!

Yakupabdal Mahallesi, Ankara’nın Çankaya ve Mamak ilçeleri arasında bulunuyor. Ankara’nın merkezi bölgelerindeki alan sıkıntısından dolayı yapılaşma şehir dışına doğru ilerliyor. Bu noktada Yakupabdal Mahallesi’ne yapılacak arsa yatırımı orta vadede sizi ev – dükkan sahibi yapabilir. Bu sebeplerle Ankara’da arsa yatırımı yapılabilecek bölgelerden biri de Yakupabdal Mahallesi diyoruz.

Sincan Yenicimşit Mahallesi

Sincan Yenicimşit Mahallesi’nde şehirleşme artmaya başladı. Bunun sebebi bölgenin Eskişehir yoluna yakın olması ve yapılaşmanın şehir dışına doğru ilerlemesi. Bu bölgede yapılan müstakil ev (villa) inşaatları da dikkat çekiyor. Düşük tutarlarda yapacağınız arsa yatırımları ile Yenicimşit bölgesinden kar etme ihtimaliniz yüksek. Arsa yatırımı için ayırdığınız para miktarı nispeten daha yüksekse, ileride edeceğiniz kar da katlanacaktır. Bu sebeplere dayanarak Sincan Yenicimşit bölgesi Ankara’da değerlenecek yerlerden biridir diyoruz.

Pursaklar İlçesi Hava Alanı Yolu Çevresi

Pursaklar Ankara’nın büyümekte olan ilçelerinden birisidir. Ankara Esenboğa Hava Alanı yolunun bir kısmı Pursaklar ilçesinin sınırları içinde kalıyor. Bununla beraber, inşaatına başlanması beklenen Hava Alanı Metro Projesi’nin bazı duraklarının Pursaklar ilçesinde olacağı planlarda açıkça belirtiliyor. Bu sebeplerle, özellikle hava alanı metro inşaatı başlarsa, Pursaklar sınırındaki hava alanı üzeri ve çevresi ciddi değer kazanacaktır. Kısa vadeli olarak arsa alış – satışından kar etmek gibi bir planınız yoksa belirttiğimiz bölgelerden arsa alarak orta ve uzun vadede ciddi kar elde edebilirsiniz.

Arsa yatırımı yaparken bunlara mutlaka dikkat edin: https://yatırımhaber.com/arsa-yatirimi-nasil-yapilir-arsa-alirken-nelere-dikkat-edilir/

Ankara Cep Terminal Projeleri ve Bölgeleri

Şehirler arası otobüs firmaları Konya, Eskişehir ve İstanbul yolları ile Anadolu Bulvarı’nda tahsis edilen noktalarda yolcu indirme-bindirme yapabilecekler. Şehirler Arası Yolcu İndirme Bindirme Noktaları şeklinde adlandırılan bu bölgelerde de arsa yatırımı düşünülebilir.

Ankara’nın devam etmekte ve planlanmakta olan projelerine bu sayfadan ulaşabilirsiniz: https://www.ankara.bel.tr/haberler

DİKKAT: Bu yazıda ve sitemizde yayınlanan yazılardaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Paylaşılan görüşler kesinlikle YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

İlgili Yazılar

9 Yorum

  1. KahramanKazan TAİ yakınlarında arsalar çok fazla yatırım olan bölgeymiş (lojistik üssü , tai , yeni maden açılışı(1,5 milyar liralık yatırım) , bu bölge de arsa almak çok mantıklı duruyor ? çok fazla kar getireceği söyleniyor bu bölgenin .buradan kısa sürede imar geçer deniyor bilgisi olan var mı ?
    özellikle gişe taraflarında sanayi ve bina imarı gelecekmiş .
    hisseli tapu almaktan korkmayın dedi tapu müdürü çünkü imar geçtiğinde tapunuz tek tapu olacak şekilde veriliyormuş .Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda ?

  2. Eskişehir yolu üzerinde YENİHİSAR bölgesinde yer alın her sene % 50 kârınız olur inanın.. Bu bölgene çok büyük yatırımlar yapılacak ve yapılıyorda

  3. Arsa almak istiyorum nereden alabilirim
    Çubuk tarafı diyorlar Eskişehir yolu tarafı ve kahramankazan tarafından
    Sizce nereden almalıyım yatırım amaçlı veya Türkiye dönersem bahçeli ev yapacağım

  4. Selamlar . Ankara da arsa alınacak bölge Eskişehir yolu bölgesidir.
    Çayyolu ,yaşamkent, Aşağıyurtcu ve golfkent primini yaptı. Şu anda en yakın bölge ballıkuyumcu bölgesidir. Çünkü bir sonraki en yakın yerleşim yeri ballkuyumcudur. Burada OYAK projesi ve besa projeleri vardır.. metro güzergahı olması ulaşım sorununu ortadan kaldıracaktır.
    Dikkat edildiği üzere bütün şehirler hep batıya doğru hızla ilerler.
    Ballıkuyumcu da kentkoop un başlattığı Koop evleri ve arsaları da vardır..
    İleride adı BALLIKUYUMCU mu olur. BALKENT mi olur bilinmez ama en yakın yatırım arsası şu an ballıkyumcu bölgesi görünüyor..

    1. İhalesi yapıldı ama fiziki bir faaliyet görünmüyor şimdilik. Bir hareket olursa bu makale üzerinden sizlere bildiririz.

  5. Abidinpaşa metro projesinden haber yok güya 1 senede bitecekti. İhale yapılalı bir yıl oldu daha çivi çakılmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu