Yatırım

Kuveyt Türk Yatırım Hesabı Nedir ve Nasıl Açılır?

Kuveyt Türk yatırım hesabı nedir ve hangi özelliklere sahiptir? Kuveyt Türk yatırım hesabı açma işlemi nasıl yapılır? Cevaplar ve daha fazlası aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Hisse senedi, yatırım fonu ve kira sertifikası alış-satış işlemlerini yapabileceğiniz hesaplara Kuveyt Türk Yatırım Hesabı denir.

Kuveyt Türk Yatırım Hesabı Ücretli Mi?

Yatırım hesabı açılışı için ücret alınmaz. Bazı alış satış işlemlerinden devletin belirlediği oranlarda komisyon alınacaktır.

Hisse senedi alış satışlarında işlem hacminin binde ikisi kadar komisyon alınır.

Kuveyt Türk Yatırım Fonu komisyon oranlarına buradan ulaşabilirsiniz: http://www.ktportfoy.com.tr/yatirimci-klavuzu/yatirim-fonlari/fon-yonetim-ucreti-nedir

Kuveyt Türk Yatırım Hesabı Açma

Yatırım hesabınızı Kuveyt Türk Mobil’den kolayca açabilirsiniz. Aşağıdaki talimatları takip etmeniz yeterli:

Senin Bankan Yatırım Hesabı Açma
Senin Bankan Yatırım Hesabı Açma
  • Açılan sayfanın sağ alt bölümündeki “Yatırım Hesabı Aç” butonuna basın.
Kuveyt Türk Hisse Senedi Hesabı Açma
Kuveyt Türk Hisse Senedi Hesabı Açma
  • Bu aşamada size, yatırımlar hakkında yönlendirilebilmeniz adına, uygunluk testi yapılacaktır. Açılan sayfadaki “Uygunluk Testi Yap” butonuna basın.
Kuveyt Türk Uygunluk Testi
Kuveyt Türk Uygunluk Testi
  • Uygunluk testi SPK’nın tebliğine göre yapılır. Bu testin amacı kişisel bilgilerinizi, finansal piyasalardaki tecrübelerinizi ve yatırım risk tercihlerinizi tespit etmektir. Açılan sayfadaki bölümlere sizden istenen bilgileri girip devam edin.
  • Gireceğiniz bilgilere göre Kuveyt Türk yatırım hesabınızla yapabileceğiniz işlemlerin risk seviyesi belirlenecektir. Bu sebeple sizden istenen bilgileri doğru olarak girmenizi tavsiye ederim.
  • Uygunluk testini tamamladıktan sonra karşınıza “Yatırım Hesabı Aç” sekmesi gelecektir. Bu sekmeye tıklayın ve işleme devam edin.
Kuveyt Türk İnternetten Yatırım Hesabı Nasılı Açılır?
Kuveyt Türk İnternetten Yatırım Hesabı Nasılı Açılır?
  • Sonraki sayfada açacağınız hesaba özel isim verebilirsiniz. Bununla beraber aynı sayfada bazı sözleşmelerin olduğunu göreceksiniz. Sözleşme başlıklarına tek tek tıklayıp sözleşme içeriğini görebilirsiniz. Sözleşmeleri okuduktan sonra da tüm sözleşmelere aynı şekilde tek tek onay vermelisiniz. İlgili kısım aşağıdaki görseldeki gibi görünecektir.
Kuveyt Türk yatırım hesabı sözleşmeleri ve formlar
Kuveyt Türk yatırım hesabı sözleşmeleri ve formlar

İlgili sözleşmelere onay verdikten sonra yatırım hesabı açma başvurunuz banka sistemine iletilir. Kısa süre içinde hesabınız aktifleştirilir ve kullanıma hazır hale gelir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu