Kiralık Kasa

Ziraat Bankası Kiralık Kasa Fiyatları 2020 (Ziyaret Saatleri)

Sponsorlu Reklamlar

Ziraat Bankası kiralık kasa ücretleri ve kiralık kasa kullanım prosedürleri konularına bu makalede açıklık getirmeye çalıştık. Ayrıntılar şöyle:

2020 Ziraat kiralık kasa ücretleri ne kadar?

Ziraat Bankası müşterilerine yıllık olarak kasa kiralamaktadır. Bankada küçük, orta, büyük ve özel boy olmak üzere dört çeşit kasa tipi bulunmaktadır. Ebatlar büyüdükçe kasanın kira ücreti de artmaktadır. 2020 yılına ait olan Ziraat kiralık kasa fiyatları şunlardır:

Ziraat kiralık kasa fiyatları

Ziraat Bankası Kiralık Kasa Yıllık Ücretleri (TL)
Küçük Orta Büyük Özel
410 TL 530 TL 650 TL 650 TL
Depozito Depozito Depozito Depozito
410 TL 530 TL 540 TL 650 TL
Depozito Ücreti Kiralanan Kasanın Yıllık Ücreti Kadardır. (Ortalama)

Ziraat Bankası kasa kiralama işlemi nasıl yapılır?

Ziraat Bankası müşterileri ilgili şubeye kimlikleriyle giderek kolayca kasa kiralayabilirler. Banka şubelerinin tamamında kasa hizmeti verilmediği için; şubelere gitmeden önce, ilgili şubenin kiralık kasa hizmeti olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Ziraat Bankası’nın Türkiye genelinde kasa hizmeti veren bütün şubelerine Ziraat Bankası Kiralık Kasa Bulunan Şubeler bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Şubelere gittiğinizde kasa ve depozito ücreti sizden peşin olarak alınacaktır. Depozito ücretleri kiraladığınız banka ürünün boyutuna göre artacaktır. Kasanın yıllık ücreti ile depozito ücret aynıdır. Sonra ”Kiralık Kasa Sözleşmesi” adındaki sözleşmeyi imzalamanız gerekir. Ziraat Bankası Kiralık kasa Sözleşmesi Örneğini görmek isterseniz bağlantıya tıklayabilirsiniz. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra size anahtar verilir. Kasanızın 2 adet anahtarı olacaktır. Bunlardan birisi sizde diğeri ise hizmet aldığınız şubede kalacaktır. Kasayı açmak için her iki anahtara da ihtiyaç vardır.

Ziraat Bankası’ndaki kasanın kira süresi dolunca ne olur?

Müşteri bankaya aksini bildirmez ise kira süresi biter bitmez tekrar bir yıllık süreyle uzatılacaktır. Böylece aynı ürünü otomatikman bir yıl daha kiralamış sayılırsınız. Şubedeki ürünün kira süresinin uzatılmamasını istiyorsanız yapmanız gereken şey sözleşmenin bitimine en az 15 gün kala hizmet aldığınız şubeye ”sözleşmenin uzatılmamasına dair” iadeli taahhütlü mektup göndermektir. Müşteri kullanımı için belirlenen Ziraat bankası kasa saatleri şöyle:

Ziraat Bankası kasa ziyaret saatleri

Mesai saatleri içinde kiraladığınız banka kasasını kullanabilirsiniz. Kullanım için gittiğiniz her seferde ”Kiralık Kasa Müşteri Ziyaret Tutanağı”nı imzalamanız gereklidir.

Kiralık banka kasasını kiracıdan başkası kullanabilir mi?

Kasayı kiralayan kişinin tasarrufuyla, noterden onaylı bir vekaletname ile belirlenen kişiler kasayı kullanabilir. Başka bir yol da kasanın bulunduğu şube müdürünün yetkisiyle düzenlenebilen ”Kiralık Kasa Kullanımı Yetki Belgesi”dir. Müşterinin talebiyle şube müdürünün düzenlediği yetki belgesine binaen, diğer kişiler kasadan istifade edebilirler.

Kiralık kasada saklanması yasak olan şeyler nelerdir?

Sözleşmeye göre: ”Kasaya silah, yanıcı, patlayıcı maddelerle, akıcı, kokan ve bozulabilen maddeler ile kanunen bulundurulması ve saklanması suç oluşturan maddeler konamaz.”

Kasayı kiralayanlar dışındaki 3. şahıslar kasa içeriğine bakabilirler mi?

Normal şartlarda kasa muhteviyatına müşteri haricinde kimse bakamaz. Ancak güvenliğin söz konusu olduğu durumlarda kasayı kiralayan müşteriden onay alınarak, müşteri nezaretinde, kasa kontrol amaçlı açılabilir. Banka görevlilerinin, kasaya koyulmak istenen kapalı kutu-koli gibi cisimlerin, güvenlik amacıyla, içini açıp kontrol etme yetkisi de bulunmaktadır.

Kiracı, kiralık kasa anahtarını kaybederse ne olur?

Kiralık kasa kilidinin kaybolması durumunda müşteri bu durumu derhal hizmet aldığı şubeye bildirmelidir. Daha sonra kasa, çilingir yardımıyla açılacaktır. Müşteri hizmet almaya devam etmek isterse başka eşyalar bir kasaya devredilecektir. Çilingir ve kilit masrafları ise müşteriye ödetilecektir.

MUTLAKA OKUYUNUZ: Diğer bankaların kasa ücretlerine ve kiralık kasalar hakkında birçok bilgiye erişmek isterseniz https://yatırımhaber.com/banka-kiralik-kasa-ucretleri/ sayfamızı ziyaret ediniz.

İlgili Yazılar

Bir Yorum

  1. İstanbul halkali köy içi şübesinden küçük boy kasa kıralamak istiyorum, lütfen yardımci olunuz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu