Kiralık Kasa

Vakıfbank Kiralık Kasa Fiyatları 2020

Vakıfbank'ın kiralık kasa ücretlerini, kasa kullanım şartlarını ve kiralık kasa hizmeti veren şubelerini araştırdık. Detaylı bilgi aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Bankalardan kasa kiralamak isteyen okurlarımız için birçok bankanın kiralık kasa kullanım prosedürleri ve kasa kiralama ücretleri hakkında bilgi verici makaleler yayınlamaya devam ediyoruz. Bu makalemizde 2020 Vakıfbank kiralık kasa ücretleri ve Vakıfbank’ın kiralık kasa prosedürleri hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştık.

Vakıfbank kasa kiralama ücretleri, Vakıfbank’tan kiralık kasa açma prosedürleri, Vakıfbank kasa ziyaret saatleri ve kasa hizmeti veren Vakıfbank şubeleri hakkındaki birçok bilgiyi bu makalede bulabilirsiniz.

Vakıfbank kiralık kasa ücretleri 2020

Vakıfbank müşterilerine; küçük, orta ve büyük boy olmak üzere üç çeşit kiralık kasa hizmeti veriyor. 2020 yılına ait Vakıfbank güncel kasa kiraları ise şöyle:

Vakıfbank Kasa Kiralama Ücretleri 2020
KüçükOrtaBüyük
400 TL500 TL650 TL
Depozito ücreti her kasa için 400 TL’dir.

Vakıfbank yıllık olarak kasa kiralama hizmeti veriyor. Yukarıdaki fiyatlar da yıllık kira tutarlarıdır. Depozito ücretleri boyuta bakılmaksızın 400 TL olarak müşteriden tahsil edilmektedir. Kiralama süresi dolunca Vakıfbank, müşteri kaynaklı bir sorun olmadığı taktirde, aldığı depozito ücretini müşteriye iade eder.

MUTLAKA OKUYUNUZ: Diğer bankaların kiralık kasa ücretleri ve prosedürleri hakkında bilgi almak isterseniz hemen tıklayın: https://yatırımhaber.com/banka-kiralik-kasa-ucretleri/

Vakıfbank kiralık kasa prosedürü

Vakıfbank şubelerinden kasa kiralamak isteyen müşteriler öncelikle kasa hizmeti veren bir Vakıfbank şubesine müracaat etmeliler. Kiralık kasa bulunan Vakıfbank şubelerini aşağıdaki bağlantı üzerinden zaman kaybı yaşamadan kolayca öğrenebilirsiniz.

Vakıfbank’ın kiralık kasa bulunan şubeleri

Vakıfbank’ın Türkiye genelinde kiralık kasa hizmeti veren şubelerinin listesine erişmek için kiralık kasası bulunan şubeler listesi‘ne tıklayınız.

Vakıfbank kiralık kasa açma işlemi

Yukarıdaki bağlantıdan size en yakın ve kasası hizmeti veren Vakıfbank şubesini bulabilirsiniz. İlgili şubeye kimliğinizle giderek kiralık kasa başvurusu yapabilirsiniz. Seçtiğiniz ürünün yıllık ücreti ve depozito ücreti sizden peşin olarak alınacak ve size Vakıfbank kiralık kasa sözleşmesi imzalatılacaktır. Vakıfbank örnek kasa kiralama sözleşmesi için bağlantıya tıklayınız. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra anahtarları teslim alarak kasanızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Vakıfbank Kiralık Kasa Bilgi Formu
Vakıfbank Kiralık Kasa Bilgi Formu

DİKKAT: Yukarıdaki görseldeki rakamlar güncel değildir. Yazının başında verdiğimiz Vakıfbank kiralık kasa ücretlerini dikkate alınız.

Vakıfbank kasa kullanım saatleri

Vakıfbank mesai saatleri içinde yani 09.00 – 17.00 saatleri arasında kiraladığınız kasayı kullanabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gerekenler

Vakıfbank’ın müşterileriyle yaptığı kiralık kasa sözleşmelerinin içeriğini bu başlıkta açıklamaya çalıştık. Kasa kiralamadan önce bu maddeleri mutlaka incelemelisiniz:

  • Kasalarda silah, patlayıcı, yanıcı ve kokulu herhangi bir madde saklanamaz.
  • Kiralama süresi bitince, bankadan aksini talep etmezseniz, sözleşme yenilenecektir. Bu durumda önceki sözleşmedeki şartları bir sene daha kabul etmiş sayılırsınız.
  • Kira fiyatlarına zam yapılması söz konusu olursa; banka bu zam bilgisini müşterisine bir ay önceden bildirmek zorundadır. Bu bildirim e-posta, ATM, telefon, kısa mesaj gibi kanallarla yapılabilir.
  • Bu bildirimin akabindeki 15 gün içinde müşteri, bankayla yaptığı sözleşmeyi feshetme hakkına sahiptir.
  • Kasada mücehverler, hisse senedi ve tahviller, ticari belgeler gibi taşınabilir kıymetler muhafaza edilebilir.
  • Banka; müşterilerin veya müşteri vekilinin nezaretinde, kasaları dilediği zaman inceleme hakkına sahiptir.
  • Müşteri kasaya koli, kapalı kutu gibi cisimleri koymak isterse banka görevlileri bunlara açıp inceleme yetkisine sahiptir. Bununla birlikte kasaya konulacak olan şeyin şüphe uyandırması durumunda da görevliler bu yetkilerini kullanabilirler.
  • Bu tip durumlarda müşterinin, hizmet aldığı banka şubesine iştirak etmesi gerekir. Aksi taktirde banka, müşteriyle arasında kurulan sözleşmeyi feshetme hakkına sahiptir.
  • Banka, kasada muhafaza edilen cisimlerin; rutubet, hava değişikliği, kaza vb. durumlar sebebiyle miktarında ve değerinde olan değişimlerden sorumlu değildir.
  • Kiralama süresi, müşteriye kasa anahtarının verildiği günden itibaren başlar.
  • Sözleşmenin yenilenmesini istemeyen müşteri; kasa anahtarını sözleşme bitiminden önce bankaya geri vererek kasayı kapattırmalıdır.
  • Anahtar kaybedilirse müşteri bu durumu ilgili Vakıfbank şubesine bildirmelidir. Bu durumlarda banka, müşteri nezaretinde kilidi kırdırır. Kasanın içindekiler başka bir bölüme alınır ya da mevcut kasanın kilidi değiştirilerek müşteriye yeni bir anahtar verilir. Müşteri, bu durumlarda doğan çilingir masrafını ödemek zorundadır.
  • Kasanın kullanımı için 3. kişilere, müşteri tarafından kanuni yollarla yetki verilebilir. Verilen yetkinin iptal edilmesi durumunda ilgili karar derhal bankaya bildirilmelidir. Bankaya bildirim gitmediği sürece 3. kişinin kasa kullanım yetkisi devam eder ve doğacak olan mağduriyetten banka sorumlu tutulamaz.
  • Birden fazla ortakla açılan kasalar üzerinde her ortağın hakkı eşit olacaktır. Kiracılardan herhangi birinin kasayı kullanmasından dolayı doğan sonuçlardan banka sorumlu olmaz.
  • Yukarıdaki gibi durumlarla karşılaşmak istemeyenler bankaya; müşterek olarak açılan kiralık kasa üzerinde bütün ortakların ”birlikte yetkili” olduğuna yönelik bir talimat vermelidirler. Böylece hiçbir ortak, kasayı tek başına kullanamaz. Kullanım için bütün ortakların ilgili şubeye aynı anda gitmeleri gerekecektir.
  • Kiracının bankaya karşı olan bir borcu varsa ve bu borç ödenmemişse; banka alacağını kasanın muhteviyatından tahsil edebilir. Yani kasa banka tarafından haczedilebilir.
  • Başka kişi ve kurumlara olan borcundan dolayı müşterinin hakkında haciz kararı varsa; bu karar borçlunun kiraladığı banka kasalarını da kapsayacaktır. Bu durumlarda kasaya banka tarafından bloke koyulur.
  • Kasaya haciz gelirse müşteri, anahtarı getirmesi için şubeye çağrılır. Müşteri bankaya anahtarı teslim etmezse kasa çilingir vasıtasıyla açılır.
  • Müşteri kaynaklı olarak doğan kasa masrafları depozito üzerinden kesilecektir. Depozitodan eksilen tutarın müşteri tarafından, bankanın müşteriye yaptığı bildirimden sonra, 15 gün içinde tamamlanması gerekir. Müşteri bu tutarı bankaya ödemediği durumlarda, müşterinin kasa kullanımına banka tarafından izin verilmeyebilir. Hatta müşteriyle yapılan kiralık kasa sözleşmesi banka tarafından feshedilebilir.
  • Kiralanan kasa başka bir şahsa kiralanamaz ve devredilemez.
  • Kiracı, bankanın mesai saatleri dışında kasayı kullanma hakkına sahip değildir.
  • Kasanın bulunduğu şube binası taşınacaksa veya boşaltılacaksa, kiracılara bildirim yapılacaktır. Bildirim yapılan tarihten itibaren en geç 24 saat içinde müşteriler, kasalardaki eşyaları boşaltıp anahtarlarını şubeye teslim etmek zorundadırlar.
  • Kiralık kasa ziyaretlerinden sonra kiracılar, Ziyaret Tutanağı veya Kiralık Kasa Kartonu’nu imzalamak zorundalar.
  • Daha fazla ayrıntı için 2020 Vakıfbank Bireysel Ürün ve Hizmet Paketi Sözleşmesi‘ne göz atabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu