Kiralık Kasa

İş Bankası Kiralık Kasa Ücretleri 2020

İş Bankası'nın kiralık kasa ücretlerini, kullanım koşullarını ve kiralık kasa hizmeti veren şubelerini araştırdık. Tüm detaylar aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

İş Bankası da diğer bankalar gibi kiralık kasa hizmeti veriyor. İşbank’ın kasa konusunda diğer bankalardan ayrılan bir hizmeti var. Bu hizmetin adı ”robot kasa” hizmetidir. Robot kasa kiralayan müşteriler kasalarına 7/24 erişebilmektedirler.

İş Bankası kiralık kasa ücretleri, robot kasa ücretleri, kasa kullanım prosedürleri ve daha fazlası aşağıda…

İş Bankası kiralık kasa fiyatları 2020

İş Bankası kasa kiralama hizmetini yıllık olarak vermektedir. Banka, müşteriye kiralayacağı kasanın yıllık ücretini ve depozitosunu peşinen müşteriden almaktadır. 2020 İş Bankası kasa fiyatları şöyle:

Boyutlar Yıllık Kiralama Ücreti
Küçük 500 TL
Orta 600 TL
Büyük 820 TL

İşbank bütün kasalar için, boyut ayrımı yapmaksızın, depozito olarak 300 TL almaktadır. 2020 yılına ait güncel kiralama ücretleri standart kasalar için yukarıdaki gibidir.

İş Bankası robot kasa ücretleri

Robot kasa ücretleri standart kasalara göre daha yüksektir. Depozito tutarları ise aynıdır. 2020 İşbank robot kasa ücretleri şöyle:

Robot Kasa Boyutları Robot Kasa Yıllık Kiralama Ücreti
Küçük 1000 TL
Orta 1200 TL
Büyük 1640 TL

Robot kasaların (özel kasalar) diğerlerinden daha pahalı olmasının nedeni bazı özelliklerinden kaynaklıdır. Bu özellikler şunlardır:

Robot kasa özellikleri

Kiraladığınız standart banka kasalarını kullanmanız sadece mesai saatleri içinde mümkündür. Ayrıca bunları kullanabilmeniz için banka görevlilerinden yardım almanız gerekecektir. Kasayı sadece banka mesai saatleri içinde kullanma imkanınız olduğu için sıra bekleyerek vakit kaybetmeniz de muhtemeldir. Bu tip durumlarla karşılaşmak istemezseniz İş Bankası’ndan robot kasa kiralayabilirsiniz.

Robot kasanın avantajları:

  • Kiracı istediği gün istediği saatte kiraladığı robot kasayı ziyaret edebilir.
  • Robot kasa kullanımı için banka görevlisinin müşteriye nezaret etmesi gerekmez.
  • Kasaya erişim sadece müşteriye ait olduğu için bu sistem daha güvenlidir.

Robot kasanın dezavantajları:

  • Kira fiyatları daha yüksektir.
  • Robot kasa hizmeti yalnızca İstanbul’da ve tek şubede veriliyor. Robot kasa verilen İşbank şubesinin adresi:

Robot kasa hizmeti verilen İşbank şubesinin adresi

Levent Mahallesi, Meltem Sokak, İş Kuleleri No:6/43-45 BEŞİKTAŞ/İSTANBUL, şube kodu 1299

Robot kasa nasıl kullanılır?

İş Bankası robot kasa kullanım prosedürü şöyle:

  • İlk olarak İş Bankası’na robot kasa kiralama başvurusu yapmanız gerekiyor.
  • Başvuru esnasından kasanın boyut ve numarası belirleniyor.
  • Kiralama ve depozito ücretlerini ödedikten sonra Robot kasa kira sözleşmesini imzalayabilirsiniz.
  • İmzadan sonra size robot kasa kullanımı için adınıza kayıtlı manyetikli özel bir kart veriliyor. Bu kartla beraber yalnızca sizin için hazırlanan bir kasa anahtarı da tarafınıza iletiliyor.
  • Yukarıda adresini verdiğimiz 1299 nolu İş Bankası şubesinin giriş katında bulunan kasa odasına bu kartla girebilirsiniz.
  • Kasa odasının önündeki cam bölüm, müşterinin içeri girmesiyle beraber, buzlanıyor. Böylelikle dışarıdan bakıldığında müşteri görünmüyor.
  • Daha sonra kart okuyucuya kasa kartınızı takıp şifrenizi tuşlayarak ya da parmak izinizi kullanarak sisteme girebilirsiniz.
  • Sistem giriş yaptığınızda kiraladığınız kasayı çağırabilirsiniz. Kasa, mevcut bölmeden önünüze kadar gelecektir.  Banka tarafından yalnızca size verilen anahtar ile kasanızı açabilirsiniz.

İş Bankası kasa kiralama prosedürleri

İşbank’tan kasa kiralamak isteyenlerin kiralık kasa sözleşmesine imza atması gerekiyor. Bu sözleşmede bulunan maddeleri aşağıda maddeler halinde açıklamaya çalıştık. İş Bankası’na ait örnek bir sözleşme görmek isterseniz İşbank Kiralık Kasa Sözleşmesi bağlantısına tıklayınız.

  • Kasada kıymetli evrak ve ziynet eşyası gibi şeyler saklanabilir.
  • Şube görevlileri, müşteri nezaretiyle kasanın içindekileri kontrol etme yetkisine sahiptir.
  • Banka, kasanın açılmasını bazı durumlarda talep edebilir. Bu durumlarda müşterinin şubeye iştirak etmesi gerekir.
  • Kasada bulunan eşyaların sorumluluğu kiracıya aittir.
  • Müşteriye banka tarafından verilen iki adet anahtar, kasanın müşteri talebiyle kapatılması sonucu geri istenecektir. Müşteri bu anahtarları bankaya iade ettikten sonra ödediği depozitoyu geri alabilir.
  • Yukarıda bahsi geçen anahtarların kaybolması durumunda müşteri, durumu şubeye bildirmekle mükelleftir.
  • Birbirinin aynısı olan her iki anahtar da kaybolduysa; çilingir aracılığıyla ve müşteri nezaretinde kasa kilidi kırılır. Çilingir masraflarını ödemekle mükellef olan kişi ise müşteridir.
  • Müşteri sözleşmeyi imzaladığında anahtarları teslim aldığını beyan etmiş olur.
  • Müşteri, kasa kullanımı için başkalarına yetki verebilir. Bu işlem vekaletname ile yapılır. Banka da vekalet verilen bu kişiyi, kasanın müşterek kullanımı için uygun görürse, ilgili kişinin kasayı kullanma hakkı doğacaktır.
  • Üçüncü kişilerin kasa kullanım yetkisini kaldırabilmek için bankaya yazılı bildirimde bulunmak gerekir.
  • Daha ayrıntılı bilgi için İşbank Kiralık Kasa Sözleşmesi bağlantısına tıklayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Diğer bankaların kiralık kasa ücretlerini karşılaştırmalı olarak incelemek isterseniz https://yatırımhaber.com/banka-kiralik-kasa-ucretleri/ sayfamızı ziyaret etmenizi öneririz.

İş Bankası Kiralık Kasa Hizmeti Veren Şubeler

Kiralık kasa hizmeti veren İş Bankası şubelerini bu bağlantıdan öğrenebilirsiniz: https://www.isbank.com.tr/sube-ve-bankamatikler

Bağlantıya girip istediğiniz şubeyi seçin. Ekranın sağında şube bilgileri yazacaktır. Şube bilgilerinde “Kiralık Kasası Olan Şubeler” ifadesi varsa o şubede kiralık kasa hizmeti veriliyor demektir. Alttaki örnekte İşbank İzmir/ Çeşme Şubesi’nde kiralık kasa hizmetinin olduğunu kırmızı dikdörtgenle işaretlediğimiz yere bakarak görebilirsiniz:

iş bankası kiralık kasa olan şubeler 2020
iş bankası kiralık kasa olan şubeler 2020

Yukarıdaki işlem yerine 0850 724 0724 numaralı İş Bankası çağrı merkezini arayıp hangi şubelerde kiralık kasa hizmetinin olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu