EFT

Halkbank EFT Saatleri ve Ücretleri 2021 (EFT Sorgulama)

Sponsorlu Reklamlar

Elektronik Fon Transferi manasına gelen EFT; A bankasındaki hesaptan B bankasındaki hesaba para gönderme işlemidir. EFT işlemi gün içinde belli saatler arasında yapılmaktadır. Bu makalemizde Halkbank EFT saatleri ve EFT sorgulama hakkında siz değerli okurlarımıza bilgiler vermeye çalıştık.

Halk Bankası EFT Saatleri 2021

Halkbank eft saatleri 08.00 ile 16.30 arasıdır. Bu saatler dışında yapılan EFT işlemleri ertesi iş günü içinde gerçekleşecektir. (FAST sistemini kullanarak belli tutarlara kadar 7/24 para transferi yapabilirsiniz.)

Bireysel ve kurumsal müşteriler için işlem saatleri ve limitlerine buradan bakabilirsiniz: https://www.halkbank.com.tr/tr/dijital-bankacilik/internet-bankaciligi/halkbank-internet-subesi/islem-saatleri-ve-limitleri.html

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tüm bankaların eft saatlerini tek bir makalede topladık. Diğer bankaların da eft saatlerini öğrenmek isterseniz https://yatırımhaber.com/tum-bankalarin-eft-saatleri-333/ adresli sayfamızı ziyaret ediniz.

Peki, Halkbank’tan başka bir banka hesabına nasıl EFT yapılır?

Halkbank’tan EFT Yapma

Birçok bankacılık kanalıyla para transferi işlemi yapılabilir. İnternet bankacılığı, mobil bankacılık, telefon bankacılığı, ATM ve şubeler üzerinden EFT yapmak mümkündür. Para transferi işlemi yapabilmek için, para gönderilecek olan karşı hesaba ait IBAN veya müşteri numarası bilinmelidir.

Halkbank EFT Ücretleri

Bazı bankalar eft ücreti almamaktadır. Ama Halk Bankası bunlar arasında yer almıyor. Halkbank EFT ücretleri EFT’nin yapıldığı kanala göre şu şekilde değişiyor:

  • İnternet bankacılığı üzerinden gönderilen;
    • 1000 TL’ye kadar olan transferler için 1,14 TL
    • 1000 – 50000 TL arasında transferler için 2,29 TL
    • 50000 TL üzeri transferler için 28,65 TL alınmaktadır.
  • İnternet bankacılığı üzerinden yapılan düzenli EFT ödeme talimatı için de yukarıdaki tarife uygulanıyor.
  • Telefon bankacılığı (Çağrı Merkezi) üzerinden yapılan;
    • 1000 TL’ye kadar olan transferler için 5,73 TL
    • 1000 – 50000 TL arasında transferler için 8,02 TL
    • 50000 TL üzeri transferler için 85,95 TL alınmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bütün bankaların eft ve havale için kestikleri ücretleri görmek isterseniz https://yatırımhaber.com/bankalarin-havale-ve-eft-ucreti-bilgileri-2018/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Halkbank EFT Ne Zaman Hesaba Geçer?

08.00 – 16.30 arasında yapılan EFT’ler birkaç dakika içinde karşı hesaba geçecektir. Bu zaman dilimi haricinde yapılan EFT’ler ertesi iş gününe kadar EFT havuzunda bekletilir. Ertesi iş gününde mesai saatleri içinde karşı hesaba aktarılır. Örneğin: Cuma günü 19.00’da yapılan bir eft ancak pazartesi günü karşı hesaba yatırılacaktır.

Halkbank FAST Nedir?

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi Sistemi) Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ödeme sistemleri kapsamında geliştirildi ve bütün banka hesapları arasında 7/24 para transferi yapmayı mümkün kıldı. Bu sistemle şimdilik düşük tutarlarda para transferi yapmak mümkün. İlerleyen zamanlarda sistemin tam olarak uygulamaya geçmesiyle EFT mesai saatleri tarih olacaktır.

Halkbank EFT Sorgulama

Bazı durumlarda EFT işlemlerinde sorun yaşanabiliyor. Bu durumlarda para transferinin durumunu öğrenmek isteyen tüketiciler, Halk Bankası’nın çağrı merkezi numaralarından 444 0 400 veya 0 850 222 0 400’ü arayıp eft sorgulama yapabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ziraat Bankası için eft sorgulama işlemi ve mesai saatleri için https://yatırımhaber.com/ziraat-eft-saatleri-2018-eft-sorgulama/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mutlaka Okumalısın
Kapalı
Başa dön tuşu