EFT

Akbank EFT Saatleri 2020 (EFT Sorgulama)

Sponsorlu Reklamlar

Farklı bankaların hesapları arasında yapılması sebebiyle EFT, yalnızca mesai saatleri içinde karşı hesaba geçebilir. Bu sebeple bankalar arası para transferi yaparken bankaların EFT saatlerine dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Bu içerikte Akbank EFT saatlerini ve Akbank EFT sorgulama – iptal etme bilgilerini sizlerle için paylaştık.

Akbank EFT Saatleri 2020

Akbank EFT saatleri 09.00 ile 17.15 arasındadır. Buna bakarak Akbank bankalar arası para transferi saatlerinin diğer bankalara göre biraz daha esnek olduğunu söyleyebiliriz.

Bazı özel günlerde bankaların çalışma saatleri öğleye kadar olabiliyor. Yarım gün çalışılan bu tip günlerde EFT yapacaksanız işlem saatlerine dikkat etmelisiniz. Çünkü yarım günlük mesailerde EFT saatleri değişecektir. Akbank’ın yarım iş günlerindeki EFT saatleri 09.00 ile 11.00 arasındadır.

Akbank’tan Yapılan EFT Ne Zaman Karşı Hesaba İletilir?

Öncelikle şunu belirtelim ki EFT işlemi günün her saati yapılabilir. Ancak sadece mesai saatleri içerisinde EFT karşı hesaba iletilir. Örneğin: Salı günü saat 19.00’da yapılan EFT, Akbank için, karşı hesaba Çarşamba günü sabahı saat 09.00’dan sonra geçecektir. Mesai saatleri içinde yapılan EFT işlemlerinin karşı hesaba geçiş süresi ise genelde 5 dakikayı aşmaz. İşlem yoğunluğunun hat safhada olduğu zaman aralıklarında bu süreler biraz daha uzayabilir. Banka sistemlerindeki genel bir arıza olmadığı sürece para transferi işlemleri bu sürelerde tamamlanacaktır.

Akbank EFT Sorgulama İşlemi

Bankalar arası para transferi işlemlerinde bazı aksaklıklar yaşanabilir. Bu durumda işlemi kontrol etmek isteyebilirsiniz. Bunun için sorgulama yapılabilir. Akbank üzerinden yapılan bir EFT’yi sorgulamak isterseniz bunu şubelerden veya müşteri hizmetlerini arayarak yapabilirsiniz. Akbank’ın müşteri hizmetleri numaraları 444 25 25 ve 0850 222 25 25’den herhangi birini arayıp EFT sorgulama yapabilirsiniz.

İşlem için sizden EFT işlem numarası istenebilir. ATM’den yapılan transferlerde sorgu numarası dekont üzerinde yazacaktır. İnternet bankacılığı ile gönderilen transferlerin sorgu numaraları da sanal dekont üzerinde görünecektir.

Akbank EFT İptali Nasıl Yapılır?

Yapılan işlem henüz karşı hesaba geçmediyse eft talimatınızı kolayca iptal edebilirsiniz. Bunun için Akbank internet bankacılığına şifreniz ve kimlik numaranızı kullanarak giriş yapmalısınız. Daha sonra transferler bölümüne bakıp verdiğiniz talimatı hemen iptal edebilirsiniz.

DİKKAT: Akbank internet bankacılığı şifreniz yoksa https://yatırımhaber.com/akbank-internet-subesi-sifresi-nasil-alinir-487/ adresini ziyaret edip şifrenizi hemen alabilirsiniz.

İnternet bankacılığı kullanmıyorsanız iptal işleminizi müşteri hizmetlerini arayıp da yapabilirsiniz. Bunun için 444 2 525’i arayıp iptal talebinizi bildirmeniz yeterli olacaktır.

EFT karşı hesaba geçtiyse ne yapmalıyım?

Böyle durumlarda önce kendi bankanızla iletişime geçmeniz gerekir. Bankanız işlemin iptali için karşı bankayla iletişim kuracaktır ve büyük ihtimalle işlem iptal edilecektir. Sorunu bu şekilde çözemezseniz, karşı hesabın sahibiyle iletişime geçmek son çaredir.

Akbank’ın güncel eft ücretlerine buradan ulaşabilirsiniz: https://www.akbank.com/tr-tr/genel/Sayfalar/Urun-ve-Hizmet-Ucretleri.aspx

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mutlaka Okumalısın
Kapalı
Başa dön tuşu