Kartlar

Ziraat Bankası Kartını E Ticarete Açma İşlemi (Uygulamalı Anlatım)

Ziraat Bankkart veya kredi kartını kullanarak internetten alışveriş yapabilmeniz için e ticaret seçeneğini aktif hale getirmelisiniz. İnternetten alışveriş seçeneğini nasıl açacağınızı resimli ve videolu olarak anlattık. Detaylar aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Ziraat Bankası’nın mobil uygulamasını kullanarak banka kartlarınızı yurt içi ve yurt dışı kaynaklı e ticarete (alışverişe) açabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlemler şunlar:

Ziraat Bankası İnternet Alışveriş Onayı

Öncelikle internet bankacılığına giriş yapmanız gerekiyor. Şifreniz yoksa https://yatırımhaber.com/ziraat-bankasi-internet-subesi-sifresi-nasil-alinir-484/ adresini ziyaret ederek şifre almayı hemen öğrenebilirsiniz. Şifreniz varsa Ziraat Mobil’i telefonunuza indirip ana ekrandan giriş yapmalısınız.

Ziraat Bankası Mobil Giriş Ekranı
Ziraat Bankası Mobil Giriş Ekranı

TC kimlik numaranız ve şifrenizle uygulamaya giriş yapın. Giriş ekranı yukarıda olduğu gibi görünecektir. Giriş yaptıktan sonra ana sayfanın sağ alt kısmındaki menü bölümünü açın. Alttaki görselde menü sekmesini görebilirsiniz.

Ziraat Mobil Menü Sekmesi
ziraat internet alışveriş açma

Menüdeki Kartlarım bölümünde bankaya ait bütün kartlarınız listelenecektir. İnternetten alışverişe açmak istediğiniz kartı veya kartları buradan seçmelisiniz.

Ziraat Bankası Kartlar Sekmesi
ziraat e ticarete açma

E ticarete açmak istediğiniz kart türünü (kredi kartı veya banka kartı) listeden seçip devam edin.

ziraat kartı internet alışverişine açma
ziraat kartı internet alışverişine açma

İşlem Kısıt Ayarı yapacağınız kartı listeden seçin. Kartı seçmek için altta belirtilen bölüme basmanız yeterlidir. İlgili ekran otomatik olarak açılacaktır.

ziraat e ticaret açma
ziraat e ticaret açma

Açılan ekrandaki Kart Ayarları sekmesine girin. İlgili bölüm alttaki görseldeki gibi görünecektir.

ziraat internet alışverişi açma
ziraat internet alışverişi açma

İşlem Kısıtı Belirleme seçeneği üzerinden kartınızın; Nakit Çekim, Alışveriş ve E Ticaret ayarlarını yapabilirsiniz. İlgili ekran şöyle görünür:

ziraat bankası internet alışveriş açma
ziraat bankası internet alışveriş açma

Kartınız yurt içi e ticarete kapalıysa, Yurt İçi İşlem seçeneğinin karşısında Var yazacaktır. Kartınızla Türkiye kaynaklı sitelerden alışveriş yapmak istiyorsanız, Yurt İçi İşlem bölümünü kısıt Yok şeklinde ayarlamalısınız. Yurt dışı kaynaklı e ticaret sitelerinden de alışveriş yapmak istiyorsanız, Yurt Dışı İşlem Kısıtını da aynı şekilde ayarlayın. İlgili ayarları aşağıdaki gibi yeşil konuma getirip devam butonuna basmanız yeterlidir:

blank
Ziraat İnternet Alışverişi Onayı

Son olarak karşınıza onay ekranı gelecektir. Ayarları kontrol edip ONAYLA butonuna basın. Bu şekilde kartınızı internet alışverişlerine açmış oldunuz.

blank
ziraat mobilden internet alışveriş açma

Ziraat kartlarını e ticarete açmak için aşağıdaki yöntemleri de kullanabilirsiniz:

Kartlarınızı SMS ile İnternet Alışverişine Açma

Bankanın sms servisini kullanarak da kartlarınızı e ticarete açabilirsiniz. Bunun için EONAY yazıp bir boşluk bırakın ve kart numaranızın son 6 hanesini yazarak 4757‘ye gönderin. Bu servisten yararlanabilmeniz için telefon numaranızın Ziraat Bankası’nın veri tabanında kayıtlı olması gerekir.

Müşteri hizmetlerinden de kartınızı e ticarete açabilirsiniz

0850 220 00 00 veya 444 00 00 numaralarını arayıp kartlarınızı e ticarete açtırabilirsiniz. Müşteri temsilcisine bağlanmadan 7/24 işlem kısıtı ayarlaması yapabilirsiniz. İşlem için aşağıdaki talimatları sırasıyla uygulamanız yeterlidir:

  • 0850 220 00 00’ı arayın,
  • Telesekreterin yönlendirmesine uyarak aşağıdaki tuşlamaları yapın,
  • Kart İşlemleri için 1’i tuşlayın,
  • Banka kartınızla ilgili diğer işlemler için 6’yı tuşlayın,
  • Kart şifrenizi girin,
  • Kartınıza işlem kısıtı koymak veya kaldırmak için 2’yi tuşlayın.

Ziraat Bankkart ile İnternetten Alışveriş Yapamıyorum

İşlemi yapamadıysanız E ticaret onayı videomuzu izlemenizi tavsiye ederiz. İlgili video aşağıda:

ziraat banka kartı internet alışverişine nasıl açılır?

Yukarıdaki yöntemleri doğru şekilde uyguladığınıza emin olun. Buna rağmen işlem gerçekleşmiyorsa müşteri temsilcisinden yardım almanızda fayda var. Soru ve önerilerinizi bize bildirmek isterseniz yorum kısmını kullanabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu