Kartlar

PTT Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT'nin bankacılık hizmetlerinden birisi olan PTT Kart'ın özellikleri nelerdir? PTT Kart başvurusu nasıl yapılır? PTT Kartım kayboldu ne yapmalıyım? PTT hesap işletim ücreti alır mı? Cevaplar ve daha fazlası aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

PTT Kart, PTT’de posta çeki hesabı açanlara verilen bir karttır. Yani bu karta özel olarak başvuru alınmaz. Ptt şubelerine giderek posta çeki hesabı açtırdıktan sonra PTT Kartınız adresinize gönderilir.

PTT Bank kartınız kayboldu veya çalındıysa yeni kart talebinde bulunabilirsiniz. Çalıntı ve kayıp durumunda aşağıdaki işlemleri yapmalısınız:

PTT Kartım Kayboldu Ne Yapmalıyım?

İlk olarak PTT müşteri hizmetleri numarası 444 1 788’i arayın ve Ptt Kart Çalıntı ve Şüpheli İşlem Bildirimi yapmak için 1’i tuşlayın. Bu yolla müşteri temsilcisine yönlendirileceksiniz. İlgili kart bu şekilde kullanıma kapatılacaktır.

Yeni PTTKART Başvurusu

İptal işlemi sonrasında yeni PTT kart talebinizi müşteri temsilcisine bildirin. Kartınız sistemde kayıtlı olan adresinize gönderilecektir.

PTT Emekli Maaş Kartı Başvurusu

Maaşını PTT üzerinden alan emekli vatandaşlar 444 1 788’i arayıp veya PTT şubelerine gidip maaş kartı başvurusu yapabilirler. Bu arada; PTT maaş müşterilerine özel krediler veriyor. İlgilenirseniz mutlaka tıklayın: https://yatırımhaber.com/ptt-kredi-basvurusu-2018-ptt-emekli-kredisi/

PTT Kart Teslim Süresi

Kartlar 10 gün içinde müşterilere teslim edilmektedir. Bazı özel durumlarda bu süre uzayabilir. Kartınızı teslim aldıysanız kart şifresi oluşturmak için tıklayın: https://yatırımhaber.com/ptt-kart-sifre-alma/

PTT Kart’ın Özellikleri

PTT Kart, standart bir banka hesap kartı gibi çalışmaktadır. Bu ürün ile aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz:

  • Para çekme ve yatırma,
  • Başka hesaplara para transferi,
  • Yurt içi ve yurt dışı pos alışverişleri,
  • İnternetten alışveriş (3D security özelliği var)
  • Fatura ve anlaşmalı kurum ödeme işlemleri.

PTT hesap işletim ücreti alır mı?

PTT kartlardan ve hesaplardan aidat ve hesap işletim ücreti almaz.

DİKKAT: Yabancı para ile yapılan işlemler, uluslararası kart kuruluşlarınca ABD Doları’na (USD) çevrilerek karşılığı olan Türk Lirası (TL) olarak hesabınıza borç kaydedilir.

PTT Kredi Kartı Veriyor Mu?

PTT’nin kredi kartı hizmeti bulunmuyor. Kurumdan aldığımız bilgiye dayanarak bu açıklamayı yapıyoruz. PTT Kredi Kartı Başvurusu gibi başlıklarla dikkat çekmeye çalışan web sayfalarına itibar etmeyiniz.

Kredi kartı başvurusu yapmak istiyorsanız mutlaka inceleyin: https://yatırımhaber.com/kredi-karti-basvurusu/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu