Kredi Kartı İptali

Akbank Kredi Kartı İptali

Akbank kredi kartı nasıl iptal edilir? İptal işlemi için ücret alınır mı? En hızlı kart iptali yöntemi hangisi? Cevaplar aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Tüketiciler çeşitli sebeplerle kredi kartlarını iptal etmek isteyebiliyor. Bunların başında kayıp, çalıntı, kart aidatları ve gereksiz harcamalar gibi sebepler geliyor. Bu yazıda Akbank kredi kartı iptali hakkında bazı bilgiler verdik. Aşağıdaki yöntemlerle Akbank kredi kartı kapatma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Kart iptali ve kart kapatma kavramları aynı şey gibi görünse de aslında başka anlamlara geliyor. Kart iptali; çalıntı ve kayıp gibi sebeplerle ilgili kredi kartının iptal edilmesidir. Bu işlem ile çalınan-kaybolan kart kullanıma kapatılır ve müşteriye yeni bir kart gönderilir. Kart kapatma işlemi ise mevcut kredi kartının kullanıma kapatılmasıdır. Bu işlem sonucunda müşteri kart kullanımından vazgeçmiş olur.

Akbank Kart İptali (Müşteri Hizmetleri)

444 25 25 numaralı Akbank çağrı merkezini arayarak kredi kartınızı kapatabilirsiniz. Bankanın  sesli yanıt sistemi sayesinde müşteri temsilcisine bağlanmadan kart iptali talimatı verebilirsiniz. Bu işlem için alttaki talimatları uygulayınız:

  • 444 25 25’i arayın
  • Telesekreter yapmak istediğiniz işlemi size soracaktır. Belirtilen süre içinde anlaşılır bir biçimde “kredi kartı iptali” deyin. 
  • Sistem, talebinizi algılayacak ve sizden müşteri numarası veya TC. kimlik numaranızı tuşlamanızı isteyecektir.
  • Size bildirilen talimatları uyguladıktan sonra kartınız iptal edilecektir.

Akbank Kayıp Çalıntı Kredi Kartı Bildirimi (Kısa Yol)

444 25 25’i aradıktan sonra müşteri temsilcisine doğrudan bağlanıp kartınızı anında iptal edebilirsiniz. Bunun için arama yaptıktan sonra bu ses kaydını bekleyip 6’ya basın. “Çalıntı kart veya şüpheli işlem bildirimleriniz için lütfen 6’yı tuşlayınız.”

Akbank Kredi Kartı Kapatma

Kredi kartınızı kullanıma kapatmak için çağrı merkezini veya şubeleri kullanabilirsiniz. Kullandığınız kart, aidatlı ise banka sizden belli bir ücret talep edebilir. Örnek: Kart aidatı yıllık olarak alınıyorsa ve kartı kapatmak istediğiniz tarih 6. ayda ise 6 aylık kart ücreti hesaplanarak müşteriden tahsil edilebilir.

Akbank Kredi Kartı Ne Kadar Sürede İptal Olur?

Müşterinin talebi doğrultusunda bankalar kredi kartı iptal işlemlerini 7 gün içinde tamamlamak zorundadır. Bu süre aşılırsa ve BDDK’ya dilekçe ile şikayette bulunabilirsiniz.

Diğer bankaların kredi kartı ürünlerini incelemek isterseniz hemen tıklayın: https://yatırımhaber.com/kredi-karti-basvurusu/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu