Bankalar

Ziraat Bankası Sim Kart Bloke Kaldırma (Ziraat SMS Blokesi)

Ziraat Bankası sim bloke kaldırma işlemini alttaki yöntemlerle kolayca yapabilirsiniz…

Sponsorlu Reklamlar

Ziraat atm sim kart bloke kaldırma nasıl yapılır?

Ziraat Bankamatik kartınızı atmye takın. Açılan menü ekranından sırasıyla BAKİYE-BİLGİ ŞİFRE / SİM KART BLOKE KALDIRMA sekmelerine girin. Son olarak Ziraat Bankası sim kart bloke kaldırma talebinizi onaylayın. Başka bir işlem yapmanıza gerek yok. Alttaki Ziraat sim kart bloke kaldırma videosunda uygulamalı olarak görebilirsiniz:

sim kart bloke kaldırma ziraat

Ziraat Mobil’den hesap bloke kaldırma yapabilir miyim?

Son gelen güncellemeyle birlikte Ziraat Mobil üzerinden sim bloke kaldırma işlemi yapılabiliyor. Yeni tip çipli kimlik kartınız varsa aşağıdaki videoki işlemleri yaparak sim blokenizi hemen kaldırabilirsiniz:

Ziraat Mobil Sim kart bloke kaldırma işlemi

Ziraat Mobil sim kart bloke kaldırma işlemi için takip edilmesi gereken sekmeler:

Diğer işlemler>Telefon/SIM Kart İşlemleri>Sim Kart Bloke Kaldırma

(Üstteki videoda uygulamalı olarak görebilirsiniz.)

Banka Kartı Olmadan Mobilden Sim Blokesi Kaldırılmaz!

İşlem sırasında banka kartı bilgileriniz istenecektir. Bu sebeple banka kartınız yoksa, mobilden sim kart blokenizi kaldıramazsınız.

Telefonunuzda NFC Özelliği Olmalı

Sim blokesi kaldırma işlemi için mobil uygulama üzerinden kimlik doğrulaması yapmanız istenecektir. Doğrulama için yeni tip çipli kimlik kartınızı akıllı telefonunuzun NFC özelliği vasıtasıyla okutmanız gerekir. Bu sebeple NFC özelliği olan bir akıllı telefonunuzun olması ve yeni tip kimlik kartınızın olması şarttır.

Ziraat sim kart bloke kaldırma müşteri hizmetlerinden yapılmaz!

Telefondan yani 444 00 00 veya 0850 220 00 00 numaralı çağrı merkezinden bloke kaldırma işlemi yapılamaz. Blokeyi kartlı olarak Ziraat Bankası ATM menüsünden veya mobil uygulama üzerinden kaldırabilirsiniz.

Ziraat Bankası kartsız sim kart bloke kaldırma

Banka kartınız yoksa Ziraat Bankası şubelerine giderek sim blokenizi kaldırın. İşlem için müşterinin nüfus cüzdanı istenmektedir.

Banka sim kart blokesi neden olur?

Numarayı başka operatöre taşıma (sim kart değişikliği), cihaz değişikliği, hattı 4.5 G’ye geçirme gibi durumlarda SİM karta bloke koyulur. Bu işlem müşteri güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Sim kart blokesi durumunda aşağıda işlemleri yapamazsınız:

  • İnternet bankacılığına giriş
  • 3D Secure ile internetten alışveriş
  • SMS ile kart şifresi oluşturma-değiştirme
  • Anlaşmalı iş yerlerinden alışveriş kredisi kullanma
  • Müşteri bilgilerine erişim

Sim Blokesi olan kartla alışveriş yapılır mı?

3D secure kullanılmadan internetten alışveriş yapılabilir. Aynı zamanda market alışverişi gibi pos cihazı kullanılan ödemeler de aktiftir. Yani kısacası Ziraat sim kart blokesi sadece sms onayı gerektiren alışverişlerde sorun yaratacaktır. Ziraat e ticaret açma-kapama işlem bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kartım yok! Ziraat Sim blokesini nasıl kaldırırım?

Kartınız yoksa mutlaka şubeye gidip sim blokenizi kaldırmanız gerekiyor. Bloke varken bankadan yeni kart isteseniz bile kart şifresi belirlerken yine sorun yaşayacaksınız. Bu sebeple şubeye gitmeniz şarttır.

Numara değiştirmeden sim bloke olur mu?

Sim kartınızı operatör değişikliği vb. sebeplerle değiştirdiğinizde hattınıza sim blokesi gelecektir. Yani numara değişikliği yapmasanız da hattınıza sim blokesi gelebilir. Bununla birlikte sim kartınızın yıpranma vb. sebeplerle değişmesi gerektiğinde de aynı durumla karşılaşabilirsiniz.

Konu hakkında yardıma ihtiyacınız varsa alttaki yorum kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Blokenizi kaldırdıysanız artık internet şubesine giriş yapabilirsiniz. Ziraat internet şifresi nasıl alınır bilmiyorsanız bu sayfaya geçin  ?  ?  ?  https://yatırımhaber.com/ziraat-bankasi-internet-subesi-sifresi-nasil-alinir-484/

Youtube kanalımızı gördünüz mü?  ?  ?  ? 

https://www.youtube.com/channel/UCQs9lx3LdRqB4NpuyEM4bqw

İlgili Yazılar

61 Yorum

  1. Benim kart şifresi bloke oldu 3 kez yanlış girildi SMS ile şifre alamıyorum sim kart bloke oldu atm den giriş yapamıyorum şifre yok banka ya gittim hiçbir sonuç alamadım ne yapabilirim

    1. Şubeye gitmeniz gerekiyor. Kimliğinizi ve bankkartınızı yanınıza almayı unutmayın.

  2. SImdi benim hat kayboldu yeni hat aldim ama korana virsunden dolayı almiyolar sim kart blkoke kaldırdim nasil internet bankaciligina giris yapabilirjm

  3. Merhaba benim kart bankkart uygulamasında sms kodunu arda arda yanlış girdiğim için SMS gelmiyor artık ATM den blokeyi kaldırabilir miyim

    1. Merhaba Buğra Bey. Sizinki sim blokesi değildir. Muhtemelen uygulamaya bloke geldi. 444 00 00’ı arayıp yardım alabilirsiniz.

  4. Abi Allah senden razı olsun. Dangalak bir sitedeki yanlış bilgi yüzünden iki saattir müşteri hizmetlerinden sim blokesi kaldırmaya çalışıyorum. Müşteri hizmetlerinden kaldırılmıyormuş. Senin sayende iki dakikada hallettim çok teşekkür ederim.

  5. Hocam blokeyi ATM’den kaldırınca başka bir işlem yapmaya gerek var mı? Bloke kaldırma videosunda yorumlarda gördüm de bazıları yapmış ama olmamış.

    1. Sim kartınızı herhangi bir sebeple değiştirdiyseniz sim bloke gelecektir. ATM ve şube haricinde Ziraat Bankası sim blokesi kaldırılmaz.

  6. Çağrı merkezinden sim blokesi kaldırılır mı abi bazı sitelerde kaldırılıyor diye yazmışlar?

    1. Ziraat Bankası sim bloke kaldırma işlemi şubelerden ve bankamatiklerden yapılıyor. Bunun aksine bilgi veren sitelere itibar etmeyin.

  7. Çok güzel bir paylaşım teşekkür ederim operatör değiştirmiştim sorunumu çözdüm sayende. Ama aklıma bir soru takıldı. Bu blokeyi kaldırdığımızda dolandırıcılar sim kart kopyalaması yaparsa onlara da açmış mı oluyoruz blokajı? Güvenlik sorunu teşkil eder mi?

    1. Rica ederim Davut Bey. Hayır, sim kartınız giriş yaptığınız cihaza tanımlanıyor. Başka bir cihazdan Ziraat Mobil’e giriş yapabilmek için ilgili cihazı doğrulamak gerekir. Özetle; sorun çıkmayacaktır.

  8. Numaramı değiştirdim internetten alışveriş yapamıyorum Atm den sim kart blokemi kaldırdığımda numaram güncellenir mi?

    1. Hayır Suzan Hanım. Numaranızı değiştirdiyseniz banka sistemine kayıtlı eski numaranızı da değiştirmeniz gerekir. Numara güncellemesi için şubeye gitmeniz gerekiyor.

  9. Bazı sitelerde 444 00 00’ı arayıp sim blokesi kaldırılır diyor ama yanlış bilgi veriyorlar galiba?

    1. Yanlış bilgi veriyorlar maalesef Adem Bey. Ziraat Bankası özelinde sim blokesi kaldırma işlemi sadece atmlerden ve şubelerden yapılıyor.

  10. Müşteri hizmetlerini aradım sadece şubeden yapılır dedi? Sen olmasan atmden yapıldığından haberim olmayacaktı abi çok sağ ol.

  11. mobil uygulamaya giriş yaparken yanlış şifre girdim uygulama bloke oldu diyor. Anlattığınız işlemleri yaparsam sorun çözülecek mi?

    1. Hayır İlhan Bey. Sizinkisi internet şubesi blokesidir. 444 00 00’ı ararsanız yardımcı olurlar.

  12. Internet şubesinde şifresi olan kullancılar diyo bu işlemi yaptığında internet şubesine de girebilcekler mi?

  13. bunun için atmde şifre girmek şart mı, sim değişikliği yaptım şifremi de unuttum şifre cebe gelemiyor sim kart sebebiyle atmye giremiyorum şifreden dolayı kısır döngü oldu

  14. telefon numaram aynı ama başka bir operatöre taşıdım. Bu işlemi yaparsam Ziraat Mobil’e giriş yapabilecek miyim acaba?

  15. kart şifremi unuttuğum için atmden işlem yapamıyorum. Sim blokesini nasıl kaldırabilirim?

  16. Kartım yok kartsız sim blokesi kaldırılıyor mu atmden? Kartsız işlemle sim blokesi kaldırılır mı yani?

  17. Köyde ikamet ettiğim için burada şube yok. hesabımın olduğu şubeye mi gitmem gerekiyor?

  18. tüm atmlerde bu özellik var mı yani iş bankası atmsinden ziraat için bloke kaldırabilir miyim?

  19. 2021’e girdik hala atmye şubeye gidiyoruz bloke için. Yardımınız için çok teşekkür ederim

  20. ben denedim ama atmde bakiye bilgi-şifre seçeneği yoktu. Değiştirmişler mi acaba? Ne yapmamı önerirsiniz?

    1. Menü hala aynı şekilde. Başka bir ATM’den deneyebilirsiniz. Yine olmazsa şubeye müracaat edin.

  21. atm üzerinden telefon numaramı değiştirmek istiyorum ama bulamadım yardım eder misin abi?

    1. Şubeye gitmeniz şart değil. Yeni tip çipli kimlik kartınız varsa ve akıllı telefonunuzda NFC özelliği mevcutsa Ziraat Mobil üzerinden telefon numaranızı değiştirebilirsiniz. İşlemin uygulamalı anlatımını bu videodan görebilirsiniz: https://youtu.be/ulU99NdXYrc

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu