Bankalar

Ziraat Bankası Sim Kart Bloke Kaldırma (Ziraat SMS Blokesi)

Ziraat Bankası sim bloke kaldırma işlemini alttaki yöntemlerle kolayca yapabilirsiniz…

Sponsorlu Reklamlar

Ziraat atm sim kart bloke kaldırma nasıl yapılır?

Ziraat Bankamatik kartınızı atmye takın. Açılan menü ekranından sırasıyla BAKİYE-BİLGİ ŞİFRE / SİM KART BLOKE KALDIRMA sekmelerine girin. Son olarak Ziraat Bankası sim kart bloke kaldırma talebinizi onaylayın. Başka bir işlem yapmanıza gerek yok. Alttaki Ziraat sim kart bloke kaldırma videosunda uygulamalı olarak görebilirsiniz:

sim kart bloke kaldırma ziraat

Ziraat Mobil’den hesap bloke kaldırma yapabilir miyim?

Son gelen güncellemeyle birlikte Ziraat Mobil üzerinden sim bloke kaldırma işlemi yapılabiliyor. Yeni tip çipli kimlik kartınız varsa aşağıdaki videoki işlemleri yaparak sim blokenizi hemen kaldırabilirsiniz:

Ziraat Mobil Sim kart bloke kaldırma işlemi

Ziraat Mobil sim kart bloke kaldırma işlemi için takip edilmesi gereken sekmeler:

Diğer işlemler>Telefon/SIM Kart İşlemleri>Sim Kart Bloke Kaldırma

(Üstteki videoda uygulamalı olarak görebilirsiniz.)

Banka Kartı Olmadan Mobilden Sim Blokesi Kaldırılmaz!

İşlem sırasında banka kartı bilgileriniz istenecektir. Bu sebeple banka kartınız yoksa, mobilden sim kart blokenizi kaldıramazsınız.

Telefonunuzda NFC Özelliği Olmalı

Sim blokesi kaldırma işlemi için mobil uygulama üzerinden kimlik doğrulaması yapmanız istenecektir. Doğrulama için yeni tip çipli kimlik kartınızı akıllı telefonunuzun NFC özelliği vasıtasıyla okutmanız gerekir. Bu sebeple NFC özelliği olan bir akıllı telefonunuzun olması ve yeni tip kimlik kartınızın olması şarttır.

Ziraat sim kart bloke kaldırma müşteri hizmetlerinden yapılmaz!

Telefondan yani 444 00 00 veya 0850 220 00 00 numaralı çağrı merkezinden bloke kaldırma işlemi yapılamaz. Blokeyi kartlı olarak Ziraat Bankası ATM menüsünden veya mobil uygulama üzerinden kaldırabilirsiniz.

Ziraat Bankası kartsız sim kart bloke kaldırma

Banka kartınız yoksa Ziraat Bankası şubelerine giderek sim blokenizi kaldırın. İşlem için müşterinin nüfus cüzdanı istenmektedir.

Banka sim kart blokesi neden olur?

Numarayı başka operatöre taşıma (sim kart değişikliği), cihaz değişikliği, hattı 4.5 G’ye geçirme gibi durumlarda SİM karta bloke koyulur. Bu işlem müşteri güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Sim kart blokesi durumunda aşağıda işlemleri yapamazsınız:

  • İnternet bankacılığına giriş
  • 3D Secure ile internetten alışveriş
  • SMS ile kart şifresi oluşturma-değiştirme
  • Anlaşmalı iş yerlerinden alışveriş kredisi kullanma
  • Müşteri bilgilerine erişim

Sim Blokesi olan kartla alışveriş yapılır mı?

3D secure kullanılmadan internetten alışveriş yapılabilir. Aynı zamanda market alışverişi gibi pos cihazı kullanılan ödemeler de aktiftir. Yani kısacası Ziraat sim kart blokesi sadece sms onayı gerektiren alışverişlerde sorun yaratacaktır. Ziraat e ticaret açma-kapama işlem bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kartım yok! Ziraat Sim blokesini nasıl kaldırırım?

Kartınız yoksa mutlaka şubeye gidip sim blokenizi kaldırmanız gerekiyor. Bloke varken bankadan yeni kart isteseniz bile kart şifresi belirlerken yine sorun yaşayacaksınız. Bu sebeple şubeye gitmeniz şarttır.

Numara değiştirmeden sim bloke olur mu?

Sim kartınızı operatör değişikliği vb. sebeplerle değiştirdiğinizde hattınıza sim blokesi gelecektir. Yani numara değişikliği yapmasanız da hattınıza sim blokesi gelebilir. Bununla birlikte sim kartınızın yıpranma vb. sebeplerle değişmesi gerektiğinde de aynı durumla karşılaşabilirsiniz.

Konu hakkında yardıma ihtiyacınız varsa alttaki yorum kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Blokenizi kaldırdıysanız artık internet şubesine giriş yapabilirsiniz. Ziraat internet şifresi nasıl alınır bilmiyorsanız bu sayfaya geçin  ?  ?  ?  https://yatırımhaber.com/ziraat-bankasi-internet-subesi-sifresi-nasil-alinir-484/

Youtube kanalımızı gördünüz mü?  ?  ?  ? 

https://www.youtube.com/channel/UCQs9lx3LdRqB4NpuyEM4bqw

İlgili Yazılar

Başa dön tuşu