Bankalar

Ziraat Bankası Kredi Notu Öğrenme (Resimli)

Ziraat Bankası'nın internet şubesini kullanarak risk raporunuzu görebilir ve kredi skorunuzu öğrenebilirsiniz. Sorgulama işlemi için yapmanız gerekenleri bu yazıda anlattık. Ayrıntılar aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Ziraat Bankası kredi notu sorgulama işlemini yapabilmeniz için internet bankacılığına giriş yapmanız gerekir. İnternet şubeye giriş şifreniz yoksa https://yatırımhaber.com/ziraat-bankasi-internet-subesi-sifresi-nasil-alinir-484/ adresini ziyaret ederek nasıl şifre alacağınızı hemen öğrenebilirsiniz. Kredi notunuzu Ziraat’ten öğrenmek için aşağıdaki aşamaları takip edebilirsiniz:

Ziraat Bankası Kredi Notu Sorgulama Aşamaları

Öncelikle internet bankacılığı şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı (müşteri numarası da olur) kullanarak Ziraat internet şubeye giriş yapmalısınız. Giriş sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra internet şubesi (Ziraat Plus) ana ekranı açılacaktır. Bu ekrandan Kredi Notu Sorgulama bölümüne kısa yolla geçmek için sayfanın sol alt kısmındaki arama bölümünü kullanabilirsiniz. İlgili bölüme risk raporu yazdığınızda KKB Risk Raporu sekmesi aşağıdaki resimdeki gibi görünecektir.

Ziraat Kredi Notu Sorgulama
Ziraat Kredi Notu Sorgulama

KKB Risk Raporu sekmesine tıklayınca Ziraat Bankası risk raporu sorgulama ekranına geçiliyor. Bu ekran aşağıdaki gibi görünecektir.

Ziraat Kredi Notu Öğrenme Ekranı
Ziraat Kredi Notu Öğrenme Ekranı

Ekranda kimlik bilgileriniz, işlem masrafı ve rapor türü bilgileri yukarıdaki gibi görüntülenir. 12 TL tutarındaki masrafın tahsil edileceği hesabı masraf hesabı seçiniz bölümünden belirleyebilirsiniz. Son olarak Rapor İndir sekmesine tıklayarak Ziraat Bankası Findeks risk raporuna erişebilirsiniz. İlgili rapor pdf formatında görüntülenir ve cihazınıza kaydedilir.

DİKKAT: Ziraat Bankası Risk Raporu Sorgulama ücreti 8 TL’den 12 TL’ye yükseltilmiştir. Görseldeki işlem masrafı bilgisi geçerli değildir.

Notlu risk raporunda şimdiye kadar kullanılan bireysel ve ticari krediler görüntülenir. Detaylı raporda finansal geçmişinize dair tüm ayrıntılar yer alacaktır. Kullandığınız finansal ürünlere dair geçmiş ödemeleriniz, notunuzu belirleyen en önemli faktördür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kredi skoru hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz https://yatırımhaber.com/findeks-kredi-notu/ adresli sayfamızı mutlaka ziyaret edin.

Ziraat Bankası ücretsiz kredi notu sorgulaması yapar mı?

Şubeden, mobil uygulamalardan ve web sitelerden yapılan kredi notu-risk raporu sorgulaması için bütün bankalar komisyon almaktadır. Ücretsiz kredi notu sorgulaması, sadece şubelerden kredi başvurusu yapıldığında mümkündür.

Kredi notum düşük ne yapmalıyım?

Ödeme geçmişinizdeki aksaklıklar sebebiyle kredi skorunuz düşük çıkabilir. Bu durumdaki tüketiciler bazı yöntemlerle puanlarını yükseltebilirler. Kredi notunuzu nasıl yükselteceğinizi bilmiyorsanız https://yatırımhaber.com/kredi-notu-nasil-yukselir/ adresini mutlaka ziyaret ediniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu