Bankalar

Ziraat Bankası Hesap Açma Online (Vadeli-Vadesiz)

Ziraat Bankası internet bankacılığından vadeli veya vadesiz hesap açabilirsiniz. Tüm detaylar aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Ziraat Hesap Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası müşterisiyseniz bankanın mobil uygulamasından veya web sayfasından online olarak hesap açabilirsiniz. Bu kapsamda vadeli-vadesiz TL, Döviz veya altın hesabı açılabilir. Ziraat Mobil üzerinden vadeli ve vadesiz TL hesabının nasıl açılacağını aşağıda gösterdik:

Ziraat Mobil Hesap Açma (Resimli)

ÖNEMLİ: İnternet şifreniz yoksa online olarak hesap açamazsınız. Şifre işlemleri için https://yatırımhaber.com/ziraat-bankasi-internet-subesi-sifresi-nasil-alinir-484/ bağlantısını ziyaret ediniz.

DİKKAT: Online hesaplar Ziraat Bankası ana hesaba ek olarak açılmaktadır. Ziraat müşterilerinin ana hesabı mevcuttur. Ancak müşteri olmayanların banka şubelerine giderek hesap açtırması gereklidir. Şube adresleri burada: https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bize-ulasin/sube-ve-atmler

Ziraat Bankası vadesiz hesap açma

Uygulamaya şifrenizle giriş yapın. Ana sayfada bulunan Hesaplarım bölümüne girin. Örnek görüntü şöyle olacaktır:

Ziraat Mobil Ana Ekran Resmi
Ziraat Mobil Ana Ekran Resmi

Müşterinin tüm hesapları bu sayfada görüntülenir. İlgili sayfanın altındaki Yeni Hesap Aç sekmesine girin.

Hesaplarım
Hesaplarım

Yeni hesap açma sayfasından Vadesiz Hesap Aç sekmesini seçin ve devam edin. Vadeli hesap açma işlemini sonraki başlıktan görebilirsiniz.

Ziraat Bankası ek hesap açtırma
Ziraat Bankası ek hesap açtırma

Vadesiz olarak açacağınız hesabın cinsini TL, Amerikan Doları, Euro, İsviçre Frangı ve İngiliz Sterlini olarak seçebilirsiniz. Biz TL birimini seçerek devam edelim:

Ziraat Vadesiz TL Hesabı Açma
Ziraat Vadesiz TL Hesabı Açma

Vadesiz TL hesabınız, müşterisi olduğunuz Ziraat şubesindeki ana hesabınıza bağlanacaktır. Sıradaki ekranda hesap türünü ve hesabın bağlı olacağı ana hesabı görebilirsiniz.

Ziraat Mobil Hesap Ekleme
Ziraat Mobil Hesap Ekleme

Açtığınız hesabı 444 00 00 telefon bankacılığından da kontrol etmek isterseniz Açtığım hesap telefon bankacılığına da açılsın seçeneğini işaretleyin. Son olarak Onayla butonuna basın ve Ziraat vadesiz TL hesabınızı açın.

Ziraat mobilden vadeli hesap açarak faiz getirisi sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler şunlar:

Ziraat bankası vadeli hesap açma (Mobilden)

Vadeli hesap açmak için yukarıdaki HesaplarımYeni Hesap AçmaVadeli Hesap Aç sekmelerine sırasıyla girin.

Vadeli hesap açmak için paranın çekileceği hesabı seçmeniz gerekir. Bakiyesi uygun olan birden çok hesabınız varsa istediğinizi seçip devam edin.

Ziraat Vadeli Hesap Açma
Ziraat Vadeli Hesap Açma

Sıradaki ekranda; açacağınız vadeli hesabın birimini, tutarını ve vadesini seçmeniz gerekiyor. Seçtiğiniz özellikteki mevduatın getirisini bu ekrandan kolayca hesaplayabilirsiniz. Aşağıdaki örnekte olduğu gibi Hesapla sekmesine bastığınızda vade sonu mevduat kazancınız sayfanın altında belirtilir. Hesaplanan getiri size uygunsa Devam sekmesine basın.

Vadeli Mevduat Bilgi Ekranı
Vadeli Mevduat Bilgi Ekranı

Sıradaki ekranın adı Vade Sonu… Bu bölümde vade sonundaki kazancınızla ilgili bazı seçimler yapmanız gerekiyor. Bu seçenekleri alttaki resimde görebilirsiniz. Biz Hesap kapatılarak bakiye vadesiz hesabıma aktarılsın sekmesini seçerek işleme devam ettik:

Ziraat Vade Sonu Talimatları
Ziraat Vade Sonu Talimatları

Alttaki örnekte olduğu gibi vade sonunda elde edilen faiz getirisini hangi hesaba aktaracağınızı seçmelisiniz. Böylece faiz geliri vade sonunda otomatik olarak ilgili hesaba aktarılacaktır.

Ziraat mevduat gelirini vadesiz hesaba aktarma
Ziraat mevduat gelirini vadesiz hesaba aktarma

Son olarak vadeli hesap açılışı onay ekranı gelecektir. Bu ekranda vadeli hesap türü, hesabın bağlı olduğu şube, faiz oranı, vade bilgileri ve faiz getirisi gibi bilgiler görüntülenir. Onayla seçeneğine bastığınızda Ziraat Bankası vadeli hesabınız açılacaktır. Alttaki örnek resmi inceleyebilirsiniz.

Vadeli Hesap Açılış Onayı
Vadeli Hesap Açılış Onayı

Ziraat bankası vadeli hesap açma limiti

İnternet bankacılığından açılan vadeli hesaplar için alt limit yoktur. Ancak şubeden vadeli hesap açmak için en az 1000 TL mevduat istenir. İnternetten açılan e vadeli hesapların faizlerinin daha yüksek olduğunu da belirtelim.

Ziraat Bankası’nın güncel vadeli hesap faiz oranlarını görmek ve faiz getirisi hesaplamak için alttaki bağlantıyı ziyaret ediniz: https://yatırımhaber.com/ziraat-bankasi-vadeli-mevduat-faiz-oranlari-2018/

Ziraat Bankası hesap açma ücretli mi?

Hesap açılışı için ücret alınmaz. Vadeli hesaplarda faiz getirisi üzerinden stopaj (Menkul Sermaye İradı Gelir Vergisi) alınır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu