Bankalar

Bankada Unutulan Para Nasıl Öğrenilir? (2021)

Bankalarda unutulan paraları geri almak için son başvuru tarihi 15 Eylül 2021'e kadar uzatıldı. Sorgulama ve iade işlemlerinin detayları aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Unutulan Banka Hesabı Sorgulama 2021 Tarihleri

1 Şubat ve 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında yazının devamında verdiğimiz adrese tıklayıp bankada unutulan para sorgulama işlemi yapabilirsiniz…

10 yıl boyunca hiçbir işlem yapılmadan stabil kalan banka hesapları askıya alınır. Bu durum her sene tekrarlanmaktadır. TBB, kişi ve kuruluşlara ait olan ve zaman aşımına uğrayan banka hesaplarının listesini her yıl çıkarmaktadır. Tüketiciler, sistemde kayıtlı ve unutulan banka hesapları olup olmadığı öğrenerek yasal süre içinde bankada bulunan paralarını geri alabilirler. Peki, unutulan banka hesabınızın olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz?

Unutulan banka hesabı sorgulama videosunu izlemek isterseniz hemen tıklayın: https://youtu.be/LnOCq8bGPMo

Bunun için yapmanız gereken şey https://zamanasimi.org/tbb sitesine girip adınızı ve soyadınızı kullanarak unutulan hesap sorgulama işlemi yapmaktır. Bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza gelecek olan ekran alttaki resimdeki gibi olacaktır.

Zaman Aşımına Uğramış Banka Hesabı Sorgulama
Zaman Aşımına Uğramış Banka Hesabı Sorgulama Ekranı

Açılan sayfada bulunan Ad – Soyad ve güvenlik kodu bölümlerini aşağıdaki örnekte olduğu gibi doldurup ‘‘Ara’’ seçeneğine tıklayın.

Unutulan Banka Hesabı Sorgulama
Unutulan Banka Hesabı Sorgulama Örneği

Adınıza kayıtlı ve zaman aşımına uğramış bir banka hesabı varsa aşağıdaki görseldeki gibi listelenecektir. Listede dikkat edilmesi gereken şey aynı isme sahip birden çok kişinin olabilme durumudur. Bu sebeple unutulan banka hesabı sorgulama sonucundaki isim ve doğum tarihinin size ait olduğundan emin olmalısınız.

Banka Hesabı Sorgulama Sonucu Örneği
Banka Hesabı Sorgulama Sonucu Örneği

Uygulamalı Unutulan Para Sorgulama Videosu 2021

Unutulan Para Sorgulama 2021

Bu sorgulama işlemini 2021 yılının Mayıs ayının sonuna kadar, verdiğimiz bağlantı üzerinden yapabilirsiniz. Hesabınızda para bulunuyorsa, bu paraları geri alabilmek ilgili bankaya 15 Eylül 2021 tarihine kadar müracaat edebilirsiniz. Peki, bankada unutulan para nasıl geri alınır?

Bankada Unutulan Para Nasıl Geri Alınır?

Yukarıdaki sorgulama ekranı üzerinden sadece, sistemde kayıtlı olan ve zaman aşımına uğramış banka hesabınızın olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer unutulan banka hesabınız varsa bu hesaplarda para olma ihtimali de vardır. Peki, unutulan para sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Unutulan para sorgulama

Unutulan para sorgulama işlemini maalesef internet üzerinden yapamazsınız. Bunun için sorgulama ekranında adınıza kayıtlı olarak görünen hesabın bulunduğu bankaya müracaat etmeniz gerekecektir.

Zaman aşımına uğramış banka hesabındaki parayı geri alma

Adınıza kayıtlı olarak görünen hesabın içinde bulunan parayı, hesabın bulunduğu bankanın herhangi bir şubesine gitmek suretiyle tahsil edebilirsiniz. Bankaya giderken yanınızda nüfus cüzdanınızı götürmeniz gerekir. Bunun yerine sürücü belgesi veya pasaport da getirebilirsiniz.

15 Eylül 2021 Unutulan Paralar İçin Son Tarih

Adınıza kayıtlı ve zaman aşımına uğramış banka hesaplarındaki paraları geri almak için 15 Eylül 2021 tarihine kadar vaktiniz bulunuyor. Bu tarihe kadar paranızı tahsil etmezseniz, hesaptaki para tutarı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecek. Paralar TMSF’ye devredildikten sonra, bu tutarlar üzerinde tüketiciler hak talep edemezler.

İlginizi Çekebilir: Sigorta şirketlerinde unutulan paranızın olup olmadığını öğrenmek isterseniz https://yatırımhaber.com/sigorta-firmalarinda-unutulan-paralar-nasil-ogrenilir-323/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Adınıza kayıtlı miras bilgisi olup olmadığını öğrenmek isterseniz https://yatırımhaber.com/e-devletten-miras-sorgulama-2018-veraset-ilami-sorgulama/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Sorularınızı alttaki yorum bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu