Genel

Ziraat Bankası İmar Barışı Ödemesi Nasıl Yapılır?

Kaçak yapıları yasal hale getiren İmar Barışı uygulamasının başvuruları sürüyor. Başvuru yapan vatandaşların hesaplanan imar affı ücretini ilgili banka hesabına yatırmaları gerekiyor. İmar affı ücretinin (yapı kayıt belgesi ücreti) Ziraat Bankası internet şubesi üzerinden nasıl ödeneceğini aşağıdaki makalede resimli olarak açıkladık...

Sponsorlu Reklamlar

Ziraat Bankası’nın internet bankacılığına imar affı ödemesi özelliği geldi. İnternet şubeye şifrenizle giriş yaptıktan sonra imar barışı harcınızı (yapı kayıt belgesi ücreti) kolayca yatırabilirsiniz. Müşteri değilseniz şubelerden ödeme yapabilirsiniz. Ziraat Bankası imar barışı ödemesinin resimli anlatımı aşağıda…

Ziraat İmar Affı Harcı Ödeme Aşamaları

İnternet şubesinden yapı kayıt belgesi ücretini ödeyebilmeniz için öncelikle Ziraat Bankası’nın müşterisi olmanız gerekir. Müşteriyseniz şifrenizi kullanarak bankanın web sayfasından internet bankacılığına  giriş yapmalısınız. Şifreniz yoksa hemen şifre almak için https://yatırımhaber.com/ziraat-bankasi-internet-subesi-sifresi-nasil-alinir-484/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ziraat Bankası imar barışı ödeme ekranına kısa yoldan ulaşmak için ana sayfanın sol alt kısmında bulunan arama bölümüne imar yazın. İmar barışı tahsilat sayfasına giriş sekmesi aşağıdaki resimdeki gibi görünecektir.

İmar barışı ödemeleri uzatıldı mı?
İmar barışı ödemeleri uzatıldı mı?

Üstteki resimdeki gibi görünen Muhasebat Gen. Müd. – İmar Barışı Tahsilatı seçeneğine tıklayın. Bu seçenek sizi İmar Barışı Tahsilatı ekranına götürecektir. Ödeme ekranı aşağıdaki gibi görünecektir. Aynı ekrana ana menü üzerinden ulaşmak isterseniz sırasıyla İşlem Yap – Vergiler-Muhasebat Gen. Müd.- İmar Barışı Tahsilatı sekmelerini seçebilirsiniz.

Ziraat Bankası İmar Barışı Ödeme Ekranı 2019
Ziraat Bankası İmar Barışı Ödeme Ekranı 2019

İmar affı müracaatınız varsa ödemeniz gereken harç tutarı Muhasebat Gen. Müd. – İmar Barışı Tahsilatı sayfasında görünecektir. Bu tutarı Ziraat’te bulunan bir mevduat hesabı üzerinden kolayca ödeyebilirsiniz. (Kişinin imar affı başvurusu yoksa ilgili sayfa yukarıdaki örnekte olduğu gibi görünür)

DİKKAT: İnternet şube üzerinden yapılan imar affı ödemelerine taksit yapılmaz.

Ziraat Şubelerinden İmar Affı Ücreti Ödemesi

Bankanın tüm şubelerinden yapı kayıt belgesi ücreti ödeyebilirsiniz. İmar affı ücretinin tahsilatı için Yapı Kayıt Belgesi Başvuru Numarası istenir. Bu numarayı şubedeki görevliye bildirerek ödeme yapabilirsiniz. İmar affı kapsamında yapı kayıt belgesi ücretlerini 30 Haziran 2019’a kadar ödemeniz gerekiyor. Son ödeme tarihini geçirirseniz aftan faydalanamazsınız.

Yapı Kayıt Belgesi Nasıl Alınır?

Yapı kayıt belgesi ücretini hesaba yatırdığınıza dair makbuzu, yapının bulunduğu belediyeye ibraz ederek yapı kayıt belgesi alabilirsiniz. Bu sebeple bankanın verdiği makbuzu saklayın.

Ziraat Mobilden İmar Barışı Ücreti Ödenir Mi?

Mobil uygulama üzerinden tahsilat yapılmıyor. Bu özellik sadece web şubede verilmiş.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu