EFT

Vakıfbank EFT Saatleri 2020 (EFT Sorgulama)

Sponsorlu Reklamlar

Bu makalemizde 2020 yılına göre güncellenmiş Vakıfbank EFT saatlerini ve EFT sorgulama işleminin nasıl yapılacağını öğrenebilir; Vakıfbank para transferi işlemleri hakkında verdiğimiz birçok bilgiyi inceleyebilirsiniz.

Vakıfbank EFT Saatleri

Vakıfbank’ın EFT saatleri 09.00 ile 17.15 arasındadır. Banka, işlem saatlerini yakın zamanda 17.15’e kadar uzatmıştır. Bu saatler arasında yapılan EFT’ler karşı hesaba kısa sürede geçecektir. Bu saatlerin dışında yapılan işlemler ertesi iş gününe kadar bekletilecektir. Bekleyen işlem sırası gelince mesai saatleri içinde karşı hesaba geçirilmektedir.

EFT işlemi bankaların mesai saatleri içinde karşı hesaba geçerek tamamlanabilir. Bu sebeple EFT yaparken, bankaların işlem saatlerine dikkat etmek gerekir. Bu saatler dışında EFT yaparsanız, para karşı tarafa geçmesi ertesi iş gününe kadar bekletilecektir.

EFT; farklı bankaların hesapları arasındaki para transferi işlemine verilen ortak isimdir. Örnek: Ahmet adlı bir kişi Vakıfbank’taki mevduat hesabından 100 TL’lik tutarı, Mehmet adlı kişinin Ziraat Bankası’ndaki mevduat hesabına gönderirse bu işlem EFT’ye örnektir.

Ahmet, Vakıfbank’taki hesabından 100 TL’lik tutarı, Murat adlı kişinin Vakıfbank’taki hesabına gönderirse bu işlem havaleye örnek olur. Ahmet’in Vakıfbank’ta birden çok hesabı olabilir. Ahmet Vakıfbank’taki mevduat hesapları arasında para transferi işlemi yaparsa bu işlem de virmana örnektir.

Yarım Günlük Resmi Tatillerde Vakıfbank EFT Saatleri

Bazı resmi günlerde kurumlar yarım gün çalışabiliyor. Bu durumlarda uygulanan işlem saatleri de değişiyor. Vakıfbank’ın bu durumlardaki geçerli EFT saatler 09.00 ile 11.00 arası olarak belirlenmiştir.

Havaleler Çalışma Saatleri Dışında da Karşı Hesaba Geçer Mi?

Havale işlemi aynı bankadaki hesaplar arasında gerçekleştiğinden, mesai saatlerinden bağımsız olarak karşı hesaba aktarılabilir. Bunun anlamı şudur ki; havale işlemlerinizi istediğiniz gün istediğiniz saatte yapabilirsiniz. İşlem talimatını takip eden 5 dakika için havale karşı hesaba geçecektir.

Vakıfbank EFT Sorgulama

Vakıfbank hesabınızdan yapılan para transferi işlemleriniz bazı durumlarda karşı tarafa iletilmeyebilir. Bunun genel sebebi sistem arızaları ya da işlem yoğunluğudur. Bu durumlarda talimatı verilen transfer işleminin durumunu öğrenmek için EFT sorgulama yapabilirsiniz. Vakıfbank EFT sorgulama işlemi şubelerden veya çağrı merkezi üzerinden yapılabilir. Vakıfbank müşteri hizmetleri numarası 0850 222 0724’tür. Yurt dışından Vakıfbank çağrı merkezine ulaşmak isterseniz 0090 850 222 0 724’ü arayabilirsiniz.

MUTLAKA OKUYUNUZ: Tüm bankaların eft ve diğer para transferi işlemleri için aldıkları komisyonları görmek isterseniz hemen https://yatırımhaber.com/bankalarin-havale-ve-eft-ucreti-bilgileri-2018/ bağlantısına tıklayınız.

Garanti Bankası eft saatleri ve eft sorgulama bilgileri için https://yatırımhaber.com/garanti-eft-saatleri-2018-eft-sorgulama/ bağlantısına tıklayınız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mutlaka Okumalısın
Kapalı
Başa dön tuşu