Krediler

PTT Bank Kredi Hesaplama ve Başvurusu 2020 (Emekliye Kredi)

PTT'den kredi kullanmayı düşünen vatandaşlar için kredi başvuru şartlarını, PTT kredi faiz oranlarını ve maliyetlerini ayrıntılı şekilde inceledik. Detaylar aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Bu makalemizde PTT’den nasıl kredi kullanabileceğinizi, PTT kredi başvurusunun nasıl yapılabileceğini ve kimlerin finansman kullanabileceğini anlattık. Ayrıca bu kampanyaların maliyet, faiz ve başvuru özellikleri hakkında birçok bilgi verdik.

PTT Kredi Veriyor Mu?

PTT üzerinden kurumun anlaşmalı olduğu bankalara kredi başvurusu yapabilir ve bu finansmanı kolayca kullanabilirsiniz. Kurumun anlaşmalı olduğu bankalar Aktifbank, Denizbank, ING Bank, TEB ve Burgan Bank’tır.

PTT Bank Kredi Başvurusu Şartları

PTT, bankalarla yaptığı bütün protokolleri emekli müşterileri için düzenlemiştir. PTT’nin maaş müşterileri bu kampanyalardan faydalanabilir. Anlaşmalı bankaların, PTT üzerinden emekliye kredi verme ortak şartı budur. Bankaların diğer şartları küçük değişikler gösterdiği için onları aşağıdaki başlıklarda tek tek inceledik…

PTT kredi faiz oranları 2020

Faizler %1,58 ile %1,98 arasında değişmektedir. PTT’nin anlaşmalı olduğu bankaların her birinin kendine özgü faiz oranları vardır. Faiz ve başvuru detaylarını aşağıda paylaştık…

PTT Emekli Kredisi

Emekli maaş müşterilerine finansman imkanı sağlayan kurum, bunu aşağıdaki bankalarla yaptığı anlaşmaya dayanarak yapıyor. PTT müşterisi emeklilere kredi veren bankalar ise şöyle:

Ptt Aktifbank İhtiyaç Kredisi
Ptt Aktifbank Kredi Başvurusu

Aktifbank’tan Emekliye Kredi

Aktifbank, maaşını PTT’den alan emekliye kredi veriyor. Kampanyanın kullanım şartları, limiti, faizi ve maliyet bilgileri şöyle:

Limit1250 TL – 60 Bin TL
Vade3-60 Ay
Faiz%1,98
Yaş Sınırı85 (Vade Dahil)
Tahsis ÜcretiVar
  • Kredi notu uygun olan emekli maaş müşterileri bu finansmanı kullanabilir.
  • Finansman kullanan emekli vatandaştan, kullandığı tutarın binde beşi kadar tahsis ücreti (dosya masrafı) kesilir.
  • Finansman vadesi ile müşterinin yaşının toplamı 85 yılı geçmemelidir.
  • Başvuru için PTT şubelerine gitmeniz gerekiyor. Kimlik ibrazı yeterlidir.
Denizbank-PTT Kredi Başvurusu
Denizbank-PTT Kredi Başvurusu

Denizbank Ptt İhtiyaç Kredisi (Dosya Masrafsız)

Kampanyanın adı Her Derde Deva Kredi olarak belirlenmiştir. Bu üründen de sadece maaş müşterisi emekliler faydalanabiliyor. Bu ürünün en önemli özelliği müşterilerden dosya masrafı alınmamasıdır.

Limit2 Bin TL – 36 Bin TL
Vade3-60 Ay
Faiz%1,59
Yaş Sınırı80 (Vade Dahil)
Tahsis ÜcretiYok
  • Faizler, kullandığınız kredi tutarına göre %1,59 ile %1,89 arasında değişiyor.
  • Bu kampanya için en fazla 60 aya kadar vade yapılıyor. Ancak müşterinin yaşına göre vadeler kısıtlanabiliyor. Vade sayısı ile müşteri yaşının toplamı 80 yılı geçemiyor. Örneğin 77 yaşındaki bir müşteri en fazla 36 ay vade kullanabiliyor.
  • Başvurular PTT şubeleri üzerinden alınıyor. Kimlik haricinde bir belge getirmeniz gerekmiyor.
ING Bank PTT Kredi Başvurusu
ING Bank PTT Kredi Başvurusu

ING Bank PTT İhtiyaç Kredisi

Sadece kurumun emekli maaş müşterileri emekliler bu kampanyadan faydalanabiliyor. Kampanyanın kullanım şartları, limiti, faizi ve maliyet bilgileri şöyle:

LimitBin TL – 45 Bin TL
Vade60 ay
Faiz%1,54
Yaş Sınırı75 (Vade Dahil)
Tahsis ÜcretiVar
  • 75 yaşından büyük olan müşteriler ING’den bu kapsamda finansman alamıyor. Kullanılan tutarın vadesiyle müşterinin yaşının toplamı 75’i geçmemeli. Örneğin; 72 yaşındaki bir müşteri en fazla 36 ay vade kullanabiliyor.
  • PTT şubelerinden kimlik ibrazı yaparak başvuru yapabilirsiniz.
TEB PTT İhtiyaç Kredisi
TEB PTT İhtiyaç Kredisi

TEB PTT İhtiyaç Kredisi (Dosya Masrafsız)

En düşük faizli PTT kredisini TEB veriyor. Bu üründen emekli maaş müşterilerinin yanında, PTT personeli de faydalanabiliyor. Kampanyanın adı TEB Jet Kredi… Bu ürünün kullanım şartları, limiti, faizi ve maliyet bilgileri şöyle:

Limit2500 TL – 40.000 TL
Vade3-60 Ay
Faiz%1,60
Yaş Sınırı65 (Vade Dahil)
Tahsis ÜcretiYok
  • Finansman kullanan vatandaştan dosya masrafı (tahsis ücreti) alınmıyor.
  • Faizler %1,60’tan başlıyor ancak kullandığınız tutara göre %1,66’ya kadar yükseliyor.
  • Başvuru PTT şubelerinden alınıyor.
Burgan PTT İhtiyaç Kredisi
Burgan PTT İhtiyaç Kredisi

Burgan Bank PTT İhtiyaç Kredisi

Burgan Bank’ın da PTT anlaşması bulunuyor. İki kurumun uyguladığı kampanyadan PTT çalışanları ve emekli maaş müşterileri faydalanabilir. PTT – Burgan Bank ortaklığıyla verilen finansmanın kullanım şartları, limiti, faizi ve maliyet bilgileri şöyle:

Limit55 Bin TL
Vade60 Ay
Faiz%1,58
Yaş Sınırı73 (Vade Dahil)
Tahsis ÜcretiVar
  • Faizler %1,58’den başlıyor. Kullanılan kredi tutarına göre %1,98’e kadar yükselebiliyor.
  • Başvurular PTT şubelerinden alınıyor.

PTT Kredi Kullanım Şartları Nelerdir?

Bu yolla finansman kullanmak isteyen vatandaşa kullanım onayı bankalar tarafından verilir. PTT’nin bu protokoldeki misyonu; emekli maaş müşterilerine ve çalışanlarına kolayca finansman sağlamaktır.

Özetle; PTT aracılığıyla finansman kullanacak olan kişilerin öncelikle bankaların kredi verme şartlarına uymaları gerekir. Bu şartlar;

  • kredi skoru uygunluğu,
  • düzenli gelir ve yukarıda belirttiğimiz yaş sınırlarıdır.

Kurumun en önemli şartı; finansman başvurusu yapmak isteyen kişinin kurumun emekli maaş müşterisi ya da çalışanı olmasıdır.

PTT Kredili Hesap Nedir?

Posta Çeki hesabı olan müşteriler için verilen hizmetlerden birisi de kredili hesaptır. Bu ürün, müşterinin hesabındaki para bittiğinde de harcama yapmaya devam edebilmesine imkan sağlar. Bu sayede müşteri, hesabında para olmasa da, ödemelerini yapabilir. Başvurusu için şubelere müracaat edebilirsiniz.

Kredili Hesap Borç Ödemesi Nasıl Yapılır?

Kredili hesabınızdan kullandığınız tutar, hesabınıza para yüklediğinizde mevcut bakiyenizden otomatik olarak kesilir. Eğer Posta Çeki hesabınızda, kredili hesaptan kullandığınız tutarı karşılayacak bakiye yoksa; kurum size hesap bildirim cetveli gönderir. Bu cetvelde mevcut borcunuz yazacaktır. Borcunuzu şubeler üzerinden de öğrenebilir ve ödeyebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu