Nasıl Polis Olunur? (2020 Şartlar, Eğitimler ve Mülakatlar)

Nasıl polis olurum? Polis olma şartları nelerdir? Komiser yardımcısı nasıl olunur? Polislik mülakatları ve eğitim süreçlerinin detayları nelerdir? Cevaplar ve daha fazlası aşağıda…
Nasıl Polis Olurum?
Başvurulabilecek kadrolar, polis olmak isteyen kişilerin eğitim durumlarına göre değişmektedir. Bunun yanında mesleğe kabul edilebilmek için bazı genel şartları sağlamak gerekmektedir:
Polis olmanın şartları nelerdir?
Mesleğe kabul edilmek için bazı genel şartlara uyuyor olmanız gerekmektedir. Bu şartlar bütün polis okullarının (POMEM, PMYO, PAEM) ortak şartlarıdır. Eğitim alacağınız polis okulu sizden eğitim,yaş, fiziki yeterlilik gibi konularda ek şartlar isteyebilir. Bunları detaylı olarak sizlere bildirmeden önce mesleğe aday olmak için istenen genel şartları sıralayalım:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği’ne aykırı bir sağlık durumu bulunmamak. Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği‘ne bağlantıya tıklayıp erişebilirsiniz
- Silahlı olarak görev yapma ve silah taşıma konusunda kanuni bir engeli olmamak,
- Herhangi bir siyasi parti ya da siyasi parti kuruluşuna üyeliği bulunmamak (başvuru tarihi içerisinde),
- Uyuşturucu, alkol ya da herhangi bir uyarıcı madde bağımlılığı sebebiyle tedavi görmemek ve görmemiş olmak,
- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun olmamak
- Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu olmak,
- Geçmişte polislik eğitim okullarından atılmamış olmak (Sağlık sebebiyle okuldan atılanlar hariçtir),
- Boy ve beden kitle endeksi şartını sağlamak (boy alt sınırı kadınlar için 162 cm; erkekler için 167 cm’dir. Beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak zorundadır. 18 ve 27 de kabul edilir.
- Adayın veya eşinin işlediği suçlar sebebiyle idari yaptırıma uğramamış ya da bu sebeplerle hüküm giymemiş olması,
- Askerlikle ilişiği olmamak,
- Adayın veya eşinin işlenen suçlardan dolayı mahkum olmaması ya da bu suçlar sebebiyle halen sürmekte olan bir kovuşturması-soruşturması olmaması,
- Herhangi bir terör örgütünün ya da bunların gayri kanuni kollarının yürüyüşlerine, eylemlerine, mitinglerine, toplantılarına katılmamış ve bu zararlı oluşumları desteklememiş olmak.
Polis olmak isteyen bütün adaylar öncelikle yukarıdaki şartları sağlamak zorundadırlar. Bütün eğitim okulları, adayların yukarıdaki şartları sağlamalarını istemektedir. Daha sonra, ilgili polis okuluna özel bazı şartları da sağlamanız gerekecektir. Bunları da aşağıdaki başlıklarda sizlere anlatmaya çalışacağız.
Üniversiteden Sonra Nasıl Polis Olunur?
4 yıllık bir fakülteden mezun olan kişiler yani lisans mezunları PAEM ve POMEM okullarından birini seçerek polis olabilirler. Bitirilen bölümün ne olduğunun bir önemi yoktur. Lisans mezunu herkes bu okullara başvurarak polis olabilir. PAEM’den mezun olan adaylar komiser yardımcısı olmaktadırlar. POMEM’den (Polis Meslek Eğitim Merkezleri) mezun olan adaylar ise polis memuru olarak göreve başlarlar. Her iki okulun süreçlerini sizler için aşağıdaki başlıklarda açıkladık:
Komiser yardımcısı nasıl olunur?
Geçmişte komiser yardımcısı olabilmek için adaylar üniversite sınavı puanlarıyla mülakata giriyor; mülakatı kazananlar ise 4 yıl boyunca akademide eğitim görüyordu. Bu 4 yılın sonunda akademiden mezun olanlar komiser yardımcısı olarak görevlerine başlıyordu. Günümüzde ise sistem artık bu şekilde işlemiyor. Peki, komiser yardımcısı olmak için ne yapmak gerekiyor?
PAEM’de eğitime başlamak yani komiser yardımcısı adayı olarak eğitime başlamak için yukarıda belirttiğimiz ”polis olmak için gereken genel şartlar”a ek olarak bazı şartlara uymanız gerekiyor. Komiser yardımcılığı şartları şunlar:
- Lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
- KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almak,
- 30 yaşından gün almamış olmak (bu şart döneme göre değişebilir)
- Bunlar komiser yardımcılığı için adaylarda aranan özel şartlardır. Polis Akademisi’nin resmi sitesi üzerindeki PAEM’in komiser yardımcılığı şartları sayfasından da bu şartlara erişebilirsiniz.
Gerekli koşullara uyan adaylar, komiser yardımcılığı alımı yapılan tarihleri takip ederek PAEM’e başvuru yapabilirler. PAEM başvuru, mülakat ve eğitim süreçlerinden de biraz bahsedelim:

Komiser Yardımcılığı Başvuru ve Mülakat Süreci Nasıl İşliyor?
Polis Akademisi 2 yılda bir, yılda bir gibi zaman aralıklarıyla komiser yardımcısı adayı alacağını duyuruyor. Alınacak öğrenci kontenjanı genelde 1000 – 2000 civarında oluyor. Şartları sağlayan adaylar KPSS puanlarına göre sıralanıyor ve açılan kontenjanın 10 misli kadar aday mülakat için Ankara/ Gölbaşı’nda bulunan Polis Akademisi yerleşkesine çağrılıyor.
Komiser yardımcılığı mülakatına çağrılan adaylara, daha önceden mülakat yerinde hazır olarak bulunmaları gereken saatler ve adayların mülakata gelirken yanlarında getirmeleri gereken malzemeler internet sitesi üzerinden bildiriliyor. PAEM mülakatı; ön sağlık muayenesi, spor ve sözlü mülakat olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Bu aşamaları kısaca açıklayalım:
PAEM Ön Sağlık Muayenesi
Adaylar öncelikle ön sağlık muayenesinden geçiyorlar. Bu safhada adayın önce boyu ve kilosu ölçülüyor. Adaya renk körlüğü testi yapılıyor. Adayın fiziği kısa bir süre gözle kontrol ediliyor. Sonra birkaç kişiden oluşan doktor kurulu size sağlığınızla ilgili birkaç soru soruyor. ”Herhangi bir sağlık sorunun var mı?” tipindeki bu sorulardan sonra bir sorun çıkmazsa ön sağlığı geçmiş oluyorsunuz.
Anlattığımız ön sağlık muayenesi 5 dk civarında bir zaman alıyor. Adaylar, mülakatı kazanmaları durumunda tam teşekküllü hastahanelere sevk ediliyor. Hastahanelerde adaylara detaylı sağlık incelemesi yapıldığından, mülakattaki ön sağlık muayenesi biraz prosedür gibi kalıyor. Adayın bir sağlık sorunu varsa, bunu ön sağlık incelemesi safhasında belirtmelidir. Sonradan hayal kırıklığına uğramamak adına bunu yapmakta fayda vardır.

PAEM Spor Mülakatı
Ön sağlık muayenesinden sonra spor mülakatına yani parkura geçiliyor. Adaylardan belirli bir süre içinde parkuru tamamlamaları isteniyor. Belirlenen sürede parkuru tamamlayamayan adaylar eleniyor. En son PAEM alımında uygulanan spor mülakatı ve parkur görseli için tıklayınız. POMEM, PMYO ve PÖH parkurları da bağlantıdakine benzer oluyor. Ancak PÖH parkurlarının daha zorlu olduğunu ve daha düşük zamanda parkuru tamamlamanız gerektiğini söylemeliyiz.
Bağlantıdaki parkuru 40 saniye ve altında tamamlayan erkek adaylar; 45 saniye ve altında tamamlayan kız adaylar spor mülakatından 100 tam puan almış oluyorlar. Erkekler parkuru en fazla 48 saniyede; kızlar ise 54 saniyede tamamlamak zorundalar. Parkuru belirtilen zamandan daha uzun sürede tamamlayan adaylar eleniyor.
PAEM Sözlü Mülakat
Spor mülakatını geçen komiser yardımcısı öğrenci adayları sözlü mülakat için bekletilirler. Bu sırada spordan çıktığınız için üzerinizi değiştirecek zamanınız olacaktır. Sözlü mülakat için sizden resmi giyinmeniz istenecektir. Ancak mülakat zamanı genelde yaz aylarına denk geleceğinden hava çok sıcak olacaktır. Bu sebeple ceket giymemenizi tavsiye ederim. Zaten sözlü mülakatta çok aşırıya kaçmadığınız sürece giyiminizin dikkate alınacağını sanmıyorum.
PAEM mülakatları 4-5 kişiden oluşan kurullar tarafından yapılıyor. Sıranız geldiğinde mülakatın yapılacağı odaya girmeden önce kapıdaki görevli polis, içeri girdiğinizde kendinizi nasıl tanıtmanız gerektiğini ve ne yapmanız gerektiğini size söyleyecektir. Odaya girince sizden istenen adınızı-soyadınızı, bitirdiğiniz lisans bölümünü söylemeniz ve ardından ilgili fanustan bir soru çekip cevaplamanızdır. Rastgele çektiğiniz soruyu sesli bir şekilde okuyup cevaplamanız gerekmektedir.
Kurulun tercihine göre adaya sorulan sorular değişebilir. Bu sorulara verdiğiniz cevaplar ve anlık tepkiler mülakat puanınızı etkileyecektir. Bazı durumlarda kuruldan durduk yere ters sorular alabilir ve hatta azar bile işitebilirsiniz. Bu teknikler, adayların stres altında sergiledikleri davranışları gözlemlemek amacıyla yapılabiliyor.
Şunu belirtmeliyiz ki; PAEM mülakat sürecinin en önemli safhası sözlü mülakattır. Bu safhada aldığınız puan komiser yardımcılığı eğitimine kabul edilmenizde en büyük rolü oynar. KPSS puanı ve spor puanınız da diğer etkenlerdir.
Komiser Yardımcılığı Eğitimi
Mülakat sonunda aldığınız puanların ve KPSS puanınızın belli yüzdeleri alınıp, mülakat sonundaki puanınız oluşturulur. Sıralamaya girenlere gerekli belgeleri temin etmeleri için belli bir süre tanınır. Ardından bu kişiler PAEM’e davet edilirler. Önceden size bildirilen bir tarihte ayrıntılı sağlık kontrolünüz yapılır. Bir sorununuz yoksa artık PAEM öğrencisi oldunuz demektir.
Komiser yardımcılığı eğitimi 11 ay sürmektedir. Son zamanlarda bu sürenin 9 aya düşürüleceği söyleniyor. Ama henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Eğitim süresince öğrencilere, genelde haftada bir gün çarşı izni veriliyor. Vize sınavları sonunda öğrencilere 3-4 gün izin verilebiliyor. Ankara içinde yaşayan ve PAEM’de eğitim almak isteyenleri ilgilendiren bir konu olarak şunu belirtmeliyiz ki; bu öğrencilere evci izni kesinlikle verilmiyor. Eğitim boyunca adaya tam maaş verilmiyor. Komiser yardımcısı adayı maaşı aylık 420 TL tutarında veriliyor.
Polis Memuru Nasıl Olunur? (Üniversite Mezunu)
4 yıllık lisans ve 2 yıllık önlisans programlarından mezun olan kişiler POMEM’e başvuru yaparak polis memuru olabilirler. Polis memuru olmak isteyen üniversite mezunları POMEM çatısı altında eğitim alırlar. Alınan eğitim sonunda hemen göreve başlarlar.
Önceden sadece lisans mezunlarını kabul eden POMEM, son alımlarda önlisans mezunu adayları da kabul etmeye başladı. POMEM’e başvuru yapabilmek için de önce yukarıda belirttiğimiz polis olma şartları yani genel koşullarını sağlamak gerekir. Daha sonra POMEM giriş şartları da aday tarafından sağlanıyorsa bu birime başvurabilirsiniz. POMEM giriş şartları şunlardır:
POMEM giriş şartları
- Lisans mezunlarının ilgili KPSS sınavına giriş yapmış olup P3 puan türünden en az 60 almış olması gerekir. Önlisans mezunları için istenen puan türü P93’tür ve bu puan türünden en az 70 almış olmak gerekmektedir.
- Sağlık, sicil ve askerlikle ilgili genel şartlar POMEM için de geçerlidir.
POMEM mülakat süreci
Önce internet üzerinden ön başvuru yapmanız gerekiyor. Daha sonra belirlenen tarihlerde mülakat için belirlenen sınav yerlerinde sizden istenen belgelerle birlikte hazır bulunmanız gerekiyor. POMEM mülakatına gelen adaylardan istenen belgeler bağlantıda açıklanmıştır.
POMEM mülakatları nerede yapılır?
POMEM Mülakatları Türkiye genelinde şu illerde yapılır:
Adana, Ankara (Emniyet Müdürlüğü), Ankara (Akademi), Ankara (Kolej), Afyon, Aydın, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul Etiler, İstanbul (Şükrü Balcı PMYO) İzmir (Çevik Kuvvet), İzmir (Rüştü Ünsal), Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon
POMEM ön sağlık kontrolü
Mülakat yerlerine gittiğinizde öncelikle ön sağlık kontrolünden geçersiniz. Bu süreç komiser yardımcılığı ön sağlık muayenesiyle aynıdır. Boy kilo ölçümü, renk körlüğü testi ve size soruların sağlık konulu birkaç sorudan ibarettir. Detaylı sağlık muayenesi POMEM’e girmeye hak kazanan adaylara yapılacaktır.
POMEM Fiziki Yeterlilik Sınavı
Spor mülakatı veya Fiziki Yeterlilik Sınavı adı verilen bu süreçte tıpkı PAEM spor mülakatında olduğu gibi bir parkur vardır. Bu parkuru belirlenen süre içinde bitirmeniz gerekir. PAEM, POMEM ve PMYO parkurları arasında bir fark yoktur.
POMEM Sözlü Mülakat Süreci
Sözlü mülakat süreci bütün polis alımları için benzer niteliktedir. Genelde adaya, kura ile bir soru çektirilir ve adaydan o soruyu cevaplaması istenir. Polis Akademisi’nin resmi kaynaklarında sözlü mülakatın amacı şöyle açıklanmıştır:
”Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede
adayın;
a) Konu hakkında bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavrama,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam
puan üzerinden yapılır.”
Sözlü mülakat başvuru sürecinin en önemli bölümüdür. Adaylar fiziki yeterlilik puanı, sözlü mülakat puanı ve KPPS puanlarına göre değerlendirilip sıralamaya sokulurlar. Öğrenci olmaya hak kazanan adaylar 5 aylık eğitim sonunda polis memuru olarak göreve başlayabilirler. Eğitim 5 ay sürelidir ve yatılıdır. POMEM eğitimi sırasında adaya aylık 420 TL maaş verilir.
Lisans Mezunu POMEM’li ile Önlisans Mezunu POMEM’linin Farkı
POMEM eğitiminden sonra göreve başlayan lisans mezunu polisin maaşı, önlisans mezunu polisin maaşına göre biraz daha yüksek olacaktır. Lisans mezunu olmanın diğer bir avantajı da rütbe yükselmesi esnasında olur. Çünkü bazen teşkilat içindeki polis memurları arasından komiser yardımcılığı için seçim yapılır. Teşkilat içindeki polis memurunun komiser yardımcısı olabilmesi için lisans mezunu olması gerekir.
Liseden Sonra Nasıl Polis Olunur?
Lise mezunu adayların polis olma imkanı vardır. Bu adaylar PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) birimlerinde eğitim alarak polis memuru olabilirler.
PMYO Başvuru Şartları Nelerdir?
- Lise mezunu olmak (Bazen ön lisans mezunları da kabul edilebiliyor)
- 18 yaşını bitirmiş olmak. Askerlik yapmamış erkekler ve kadın adaylar için 24 yaşından gün almamış olmak. Askerlik yapan erkekler için 26 yaşından gün almamış olmak.
- Üniversite sınavında baraj puanı geçmiş olmak.
- Sağlık, fiziki yeterlilik ve sicil hakkındaki şartlar bütün alımlar için ortaktır. PMYO alımları hakkındaki Başbakanlık Yönetmeliği‘nde diğer ayrıntılara erişebilirsiniz.
PMYO Boy Şartı
PMYO boy şartı erkekler için 167 cm, kadınlar için 162 cm’dir. Bu boy şartı bütün polis okulları için aynıdır.
Önlisans mezunu olarak PMYO’ya giren aday lise mezunu olarak giren adaya göre avantajlı mıdır?
PMYO’ya önlisans mezunu olarak giren kişinin lise mezunlarına göre bir avantajı yoktur. Her iki aday da aynı statüde göreve başlayacaktır.
PMYO Mülakat Süreci
PMYO öğrenci alımı yapılırken önceden ÖSYM’nin hazırladığı polislik sınavı dikkate alınıyordu. Son zamanlarda ise üniversiteye giriş sınavı dikkate alınıyor. Müracaat için baraj puanını geçmiş olmak gerekiyor. Mülakat süreci ise POMEM ve PAEM’de olduğu gibi işliyor.
PÖH nasıl olunur?
Polis Özel Harekat birimine personel alımı iki şekilde yapılmaktadır. Bunların ilki teşkilat içinden, diğeri ise dışarıdan yapılan alımlardır. Teşkilat içindeki amir ve memurlar PÖH şartlarını sağlıyorlarsa 6 aylık eğitime giriyorlar. Eğitimi başarıyla tamamlayan personel, Özel Harekat Polisi oluyor. Peki, teşkilat haricinde nasıl alım yapılıyor?
Özel Harekat Nasıl Olunur?
Özel harekat polisi alımlarında adayların uymaları gereken şartların özellikle son 3 yıl içinde değişkenlik gösterdiğini görüyoruz. Örneğin 2016 yılındaki PÖH alımlarında adayların; en az lise mezunu olması, askerlik hizmetlerini yapmış olması ve askerlik görevinin bitiminin üzerinden 36 aydan fazla zaman geçmemiş olması gibi şartları sağlamaları gerekiyordu. 2015 yılındaki Özel Harekat Polisi alımlarında ise 4 yıllık üniversite mezunu olma ve KPSS P3 puan türünden en az 50 puan almış olmak PÖH olma şartları arasındaydı.
Bu sebeple Polis Özel Harekat Olma şartları konusunda net bir şey söyleyemiyoruz. Ama polis olmak için sağlanması gereken sağlık, fiziki yeterlilik ve sicil temizliği gibi şartlar, PÖH alımları için de geçerlidir diyebiliriz. PÖH birimleri, diğer polis birimlerine göre daha zorlu görevler yaptıkları için bu birimde çalışacak olan personelin fiziki ve mental açıdan üst düzeyde olması gerekiyor. Bu sebeple bu birimin eğitimleri diğer birimlere göre çok daha zorlu geçiyor. Özel Harekat adayları aşağıdaki eğitimleri görüyor:
Polis Özel Harekat Eğitimi
- Birimde kullanılan bütün silahları kullanabilme eğitimleri,
- Rehine kurtarma eğitimleri
- Spor ve yakın dövüş eğitimleri,
- Sıcak temas (yakın alan çatışma) eğitimleri,
- Özel koruma eğitimi
- Arazi ve dağcılık eğitimi,
- Meskun mahal operasyon eğitimi
- Üst düzey atış eğitimi
- Acil müdahele eğitimi
- Arazi operasyon eğitimleri
- Atatürk İlke ve İnkılapları,
- İnsan hakları
Özel Harekat Polisi Eğitimi Nerede Yapılır? Eğitim Süresi Ne Kadar?
Eğitimler Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda yapılmaktadır. Özel Harekat eğitim süresini, adayın askerlik yapıp yapmaması ve ne mezunu olduğu etkiliyor:
- 20 yaş üzerinde, askerliğini yapmamış ve lise mezunu olan adaylar için PÖH eğitim süresi 11 aydır.
- Askerliğini yapmış olan ve lisans mezunu olan adaylar için PÖH eğitim süresi 5 aydır.
Komiser Nasıl Olunur?
Komiser olabilmek için öncelikle komiser yardımcısı olmak gerekir. Çünkü, doğrudan komiser olarak göreve başlamak mümkün değildir. Komiser yardımcısı olduktan sonra 3 yılda bir yapılan yükselme sınavlarına girip başarılı olanlar komiserlik rütbesini alırlar.
Bayanlar Nasıl Polis Olur?
Polislik için EGM tarafından bir kadro açıldığında, ilanda kaç erkek kaç bayan personel alınacağı önceden bildirilmektedir. Erkek personelin genelde onda biri civarında bayan personel alınmaktadır. Bu sebeple bayanlar için açılan polislik kontenjanları kısıtlı diyebiliriz.
Bayanlar Polis Olmak İçin Hangi Şartlara Uymalılar?
Kadın adayların uyması gereken genel şartlar da erkeklerle büyük ölçüde aynıdır. Farklar ise şunlardır:
- Erkeklerden istenen boy alt sınırı 167 cm iken kadınlar için belirlenen boy alt sınırı 162 cm’dir.
- Fiziki yeterlilik sınavındaki parkur tamamlama süreleri kadınlar için biraz daha esnektir.
- Bu şartlar haricinde polis olmak için erkek-kadın ayrımı yapılmamaktadır.
Sivil Polis Nasıl Olunur?
EGM bünyesinde sivil olarak çalışmakta olan bazı birimler vardır. Bu birimlerde görev yapan personellere, görevleri gereği üniforma giyme zorunluluğu olmadığı için, sivil polis denilmektedir. Peki, sivil polis olmak için ne yapmak gerekir?
Sivil olarak çalışan birimlere mensup olmalısınız. Bu birimler teşkilat içinde bazı mülakatlar yaparak bünyelerine yeni elemanlar katmaktadırlar. Yani sivil polislik doğrudan olunabilecek bir meslek değildir. Öncelikle meslekte olmanız ve sivil olarak çalışan birimlerde görev yapmanız gerekmektedir. Emniyet teşkilatının sivil birimleri ise şunlardır:
Asayiş şube, terörle mücadele, siber suçlarla mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, istihbarat şube güvenlik şube, çocuk şube, bilgi işlem şube, lojistik şube müdürlükleri sivil çalışmaktadır. Sivil polis maaşları ile resmi şube maaşlarının, çalışılan birim tazminatı haricinde bir farkının olmadığını da yineleyelim.
Sadece KPSS ile polis olmak mümkün müdür?
KPSS, polis olmak için aranan şartlardan sadece bir tanesidir. Hatta yukarıda verdiğimiz bilgilere bakacak olursanız EGM’nin bazı birimleri KPSS şartı aramıyor. Bu sebeple KPSS puanınızın olması, mesleğe alınmak için tek başına yeterli bir kriter değildir. Öncelikle hangi polis okuluna gideceğinizi seçmeniz gerekiyor. Yukarıdaki şartlara bakmak suretiyle size uygun olan eğitim okulunu seçebilirsiniz. Alım zamanlarında ilanları takip ederek size uygun olan okula müracaatınızı yapabilirsiniz.
2020 Polis maaşları hakkında bilgi almak için hemen tıklayın: https://yatırımhaber.com/polis-maaslari/
Sormak istediğiniz soruları yorum kısmına yazarsanız sizlere yardımcı olmaya çalışırız.
Vakıfbank’ın EGM ve diğer kamu çalışanlarına özel olarak verdiği kredi için https://yatırımhaber.com/vakifbank-kamu-calisanlarina-ozel-kredi-veriyor-690/ bağlantısını ziyaret ediniz.
Denizbank’ın kamu personeline özel olarak sunduğu kampanyayı incelemek için https://yatırımhaber.com/denizbank-kamu-calisanlarina-ozel-ihtiyac-kredisi-2017-698/ bağlantısını ziyaret ediniz.