Yatırım

İzmir’de Arsa Yatırımı Yapılabilecek Bölgeler 2020

2020'de İzmir'de değerlenecek bölgeler hakkında bir araştırma yaptık. İzmir ve çevresinde arsa yatırımı yapmayı düşünüyorsanız mutlaka okuyun. Detaylı bilgi aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Arsa yatırımı en iyi yatırım araçlarından biridir. Bu yatırım aracıyla ciddi oranda kar edebilmek mümkündür. Bu makalemizde İzmir’de arsa yatırımı yapmak isteyen okurlarımıza bazı tavsiyeler vermeye çalıştık.

Kısa Vadede İzmir’de Değerlenecek Bölgeler

İzmir, stratejik bir konuma sahip olması sebebiyle yatırımcıların ilgisini çekiyor. Şehre yapılan büyük yatırımlarla beraber bazı bölgelerde değer artışı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle İstanbul – İzmir arasında büyük bir ulaşım kolaylığı sağlayan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin etkisiyle yatırımcılar, bazı bölgelere yoğun ilgi gösteriyor.

İzmir’de yatırımlık arsa arayanlar için öne çıkan bölgeler hakkında bazı bilgiler ve tavsiyeler verdik. Bu bölgeleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Altındağ – Çamdibi (Yeni Bornova)
  • Bornova
  • Harmandalı
  • Ulukent

Otoyol projesinin tüm etapları 2019 yılında tamamlandı. Yukarıdaki bölgeler Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte değer kazanmaya devam ediyor.

Bu verilere dayanarak şunu söyleyebiliriz ki; yukarıda bahsettiğimiz bölgeler, İzmir’de kısa vadeli arsa yatırımı yapmak isteyenler için belli bir süre daha mantıklı bir yatırım tercihi olmaya devam edecektir.

Altındağ – Çamdibi (Yeni Bornova)

İstanbul – İzmir arasını 3,5 saate indiren olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin, İzmir’in Yeni Bornova olarak adlandırılan Altındağ – Çamdibi gibi yerleşim bölgelerini değerlendirdiğini görüyoruz. Bu yerleşim bölgelerindeki şehirleşme çalışmalarının hızlanması dikkat çekiyor. Arsa yatırımı açısından bu bölgelere yönelmek mantıklı olacaktır.

Harmandalı

Harmandalı bölgesinde Gediz Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi kampüsleri bulunuyor. Bölgedeki alt yapı ve inşaat çalışmaları dikkat çekiyor. Bununla birlikte bölgeye yeni bir devlet hastanesi açılması planlanıyor. Bu sebeplere dayanarak Harmandalı bölgesini arsa yatırımı yapmak mantıklı gözüküyor.

Ulukent

Bu bölgenin de Harmandalı bölgesi gibi okullara yakın olması, metro duraklarını yakın olması, yeni yapılan hastaneye yakın olması ve diğer bölgelere göre arsa ve arazi fiyatlarının biraz daha uygun olması dikkatleri çekiyor.

Yukarıdaki bölgeler yüksek fiyatlar sebebiyle her yatırımcıya uygun gelmeyebilir. Daha az tasarrufa sahip olan yatırımcılar, arsa yatırımı konusunda daha uzun vadeli düşünerek daha uygun fiyatlara arsa bulabilirler. İzmir’de orta-uzun vadeli olarak arsa yatırımı yapılabilecek bölgeler şöyle:

İzmir’de uzun vadeli ve uygun fiyatlı arsa yatırımı nereye yapılır?

İzmir’de arsa fiyatları, özellikle kısa vadede gelişmesi beklenen bölgelerde, biraz yüksek seyrediyor. Bu bölgelerden arsa alabilecek maddi gücü olmayan yatırımcılar için bazı tavsiyeler vermeye çalıştık. Bu yatırımcılar bazı bölgelere arsa yatırımı yaparak 10 – 15 yıl gibi uzun vadelerde ciddi kar elde edebilirler. Bekleme süresi bir dezavantaj olarak gözükebilir. Ancak bu durumun en büyük avantajı; cüzi fiyatlarla alacağınız arazilerin gelecekte büyük getiriler sağlayabilmesidir. İzmir’de uzun vadeli arsa yatırımı yapmak isteyen okurlarımıza aşağıdaki bölgelerden arsa – tarla satın almalarını önerebiliriz;

  • Çeşme’ye bağlı köyler
  • Bornova’ya bağlı köyler
  • Torbalı ve çevresi

DİKKAT: Arsa yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler var. Bunları analiz etmeden yatırım yapmamanızı tavsiye ederiz. Daha fazla bilgi almak için tıklayın: https://yatırımhaber.com/arsa-yatirimi-nasil-yapilir-arsa-alirken-nelere-dikkat-edilir/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu