İhtiyaç Kredisi

İhtiyaç Kredisi Masrafları 2020 (Vergiler-Sigorta Primleri)

Sponsorlu Reklamlar

İhtiyaç kredileri tüketicilerin en çok kullandığı kredilerdir. Her bankanın kendine özgü ihtiyaç kredisi kampanyaları vardır. Bu kampanyalar arasında faiz oranı ve kredi limiti gibi farklar olabilir. Ancak her ihtiyaç kredisi için masraf kalemleri aynıdır. Bu makalede ihtiyaç kredisi masrafları hakkında bazı soruları cevapladık.

2020 İhtiyaç kredisi masrafları nelerdir?

İhtiyaç kredisi masrafları, bu kapsamda olan kredilerin büyük bölümünde aynıdır. İhtiyaç kredisi masrafları şunlardır:

Kredi Tahsis Ücreti

Kredi tahsis ücreti adı altın her krediden vergi alınmaktadır. Bu ücret yalnızca masrafsız olarak nitelenen kredilerden alınmaz. Masrafsız kredi demek; kredi tahsis ücreti alınmayan kredi anlamına gelir. Kredi masrafları arasında yer alan olan tahsis ücreti, tüketicinin kullandığı kredi miktarının binde beşi kadardır.

Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF)

Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu vergisi bütün ihtiyaç kredilerinden alınmaktadır. KKDF, krediye ait aylık faiz tutarı üzerinden hesaplanmaktadır. Tüketiciye ait aylık kredi taksitinin bir kısmı anaparaya eklenen faiz tutarından oluşur. Mesela; tüketicinin aylık taksit tutarı 1000 TL olsun ve bu 1000 TL’nin 200 TL’si kredinin aylık faiz tutarına denk gelsin. KKDF hesabı kredinin aylık faiz tutarının %15 olarak hesaplanır. Yani bu örnekteki krediden, kredi vadesi boyunca, aylık 30 TL KKDF vergisi alınır.

Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV)

Banka Sigorta Muamele Vergisi de kredi masrafları arasındadır ve bütün ihtiyaç kredilerinden alınmaktadır. KKDF hesabının aynısı BSMV için de yapılır ancak hesaplama oranları farklıdır. BSMV hesaplanırken aylık faiz tutarının %5’i alınır. kredi vadesi boyunca bu şekilde tüketiciye yansıtılır.

Kredi Kullanan Kişiye Yapılan Hayat Sigortası

Hayat sigortası primi de kredi masrafları arasındadır. Hayat sigortası, kredi kullanan kişinin hayatını kaybetmesi, sakat kalması gibi kredi ödemelerini bankaya yapamayacağı durumlar için yaptırılır. Bu tip durumlarla karşılaşan kişinin kalan borçları, banka tarafından sigorta şirketlerinden tahsil edilir. Bu sebeple bankalar müşterilerine kredi vermek için hayat sigortası yaptırmayı zorunlu tutarlar. Hayat sigortası primleri yıllık olarak tahsil edilir. Prim hesabı kullanılan kredi tutarı, müşterinin yaşı, gelir durumu, sağlık durumu gibi etkenlere göre yapılır.

Mutlaka İnceleyin: Uygun faizli ihtiyaç kredisi kampanyalarını buradan inceleyin: https://yatırımhaber.com/ihtiyac-kredisi/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu