Genel

Elektrik Sayacı Açma Kapama Ücreti Artık Alınamayacak

Elektrik dağıtım şirketleri, yeni abone olan vatandaşların ilk faturalarına sayaç açma ücreti ; abonelikten çıkan vatandaşların son faturasına da sayaç kapama ücreti yansıtmaktaydılar. Kayseri'de yaşayan bir vatandaş faturasına yansıtılan açma-kapama bedelini görünce mahkemeye başvurdu. 2 yıl boyunca devam eden mahkeme sürecinin sonunda tüketici haklı bulundu. Haberin detayları aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Kayseri 2. tüketici mahkemesi verdiği kararla, dağıtım şirketlerinin aldığı açma kapama ücretini haksız buldu ve bu ücretin tüketiciye iade edilmesini kararlaştırdı. Emsal olarak uygulanacak bu kararla ilgili bazı soruları cevapladık. Elektrik sayacı açma kapama ücretini kimler geri alabilir? Elektik sayacı açma kapama bedeli nasıl geri alınır ? Elektrik açma kapama bedeli kaç yıla kadar geri alınabilir? Dağıtım firmaları hangi durumlarda elektrik açma kapama bedeli alabilir? Elektrik dağıtım şirketleri ne kadar açma kapama bedeli alıyor?

Elektrik sayacı açma kapama ücretini kimler geri alabilir?

Elektrik sayacı kapama ücretini geri almak için elektrik dağıtım şirketine bir borcunuzun olmaması gerekiyor. Borcunuz olmamasına rağmen aboneliğinizi iptal ettirdiğinizde ya da yeni abonelik açtırdığınızda faturanıza yansıtılan açma kapama bedeli artık geri alınabilecek. Mahkeme kararıyla bu bedelin tüketiciden alınmasının önüne geçilecek.

Elektik sayacı açma kapama bedeli nasıl geri alınır ?

Elektik sayacı açma kapama bedelini, ikamet ettiğiniz yerleşim birimine bağlı olan tüketici hakem heyetine başvurarak geri alabilmeniz mümkündür.

Elektrik açma kapama bedeli kaç yıla kadar geri alınabilir?

Tüketiciden haksız olarak kesilen elektrik açma kapama bedeli ücretleri 10 yıl geriye dönük olarak talep edilebilir.

Dağıtım firmaları hangi durumlarda elektrik açma kapama bedeli alabilir?

Elektrik dağıtım firmaları şu durumlarda elektrik açma kapama bedeli alma hakkına sahiplerdir:

  • Elektrik borcunu ödemedikleri için sayaçları kapatılan tüketicilerden,
  • Elektrik faturasını yatırmadıkları için sayaçları kapatılan tüketicilerden açma kapama bedeli alınabilir.

Elektrik dağıtım şirketleri ne kadar açma kapama bedeli alıyor?

Elektrik dağıtım şirketlerinin aldığı açma kapama bedeli ücretleri için sabit bir tutar yok. Dağıtım şirketleri tabiri caizse, kafalarına göre fiyat belirliyorlar. Genele bakacak olursan elektrik açma kapama ücretlerinin 20 TL ile 50 TL arasında değiştiğini görüyoruz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu