İpotekli Kredi

Denizbank Konut İpotekli İhtiyaç Kredisi 2020

Sponsorlu Reklamlar

Denizbank ev teminatı karşılığında ipotekli kredi veriyor. Kredi kullanım sınırı, faizler, masraflar ve başvuru bilgilerini aşağıda açıkladık…

Denizbank konut ipotekli kredinin özellikleri nelerdir?

Denizbank konut ipotekli kredi hakkındaki bilgiler şöyle:

  • Denizbank, Bireysel Finansman Kredisi adı altında ipotekli kredi veriyor.
  • Denizbank’tan ipotekli kredi kullanacak olan kişiler kendilerine ya da yakınlarına ait olan bir konutu bankaya teminat olarak gösterebilirler.
  • Denizbank ipotekli kredi kampanyasına 60 aya kadar vade yapılıyor.
  • Bankadan alabileceğiniz maksimum kredi tutarı, teminat altına alınacak evin ekspertiz değerinin %80’idir. Toplamda kullanacağınız ipotekli kredi miktarı 200.000 TL’yi geçemez.

Denizbank konut ipotekli kredi faizi ne kadar?

İpotekli 
Kredi
Tutarı
(TL)
Kredi
Vadesi
(ay)
Kredi
Aylık
Faizi
(%)
Aylık
Taksit
Tutarı
(TL)
50.000121,494.602,44
50.000361,591.859,05
50.000601,591.325,64

Masraflar ve yıllık maliyetler hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz tıklayın.

Denizbank konut ipotekli kredi masrafları nelerdir?

Yukarıdaki ipotekli kredi maliyet tablosundaki masraf kalemlerini inceledik. Denizbank ipotekli kredi yıllık maliyetinde önemli bir yer tutan masraf kalemleri şunlardır:

  • Bankadan konut ipotekli kredi kullanan kişiden, kullandığı kredi tutarının %0,5’i kadar tahsis ücreti alınır. Örneğin; 100.000 TL kredi kullanırsanız 500 TL’si tahsis ücreti olarak kesilir.
  • Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) kapsamında ipotekli kredi aylık faiz maliyetinin %15’i kadar; Banka ve Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) kapsamında ipotekli kredi aylık faiz maliyetinin %5’i kadar vergi alınır.
  • Denizbank Bireysel Finansman Kredisi kapsamında müşterinin evine ipotek koyar. İpotek koyma işlemi adına da müşteriden bir ücret alınır. Bu ücrete İpotek Tesisi Ücreti denilir. İpotek tesisi ücreti; ipotek altına alınacak olan evin değerine göre değişebilir. Yukarıdaki örnek maliyet tablosundaki değerlere göre ödeyeceğiniz ipotek tesisi ücreti 165,20 TL’dir.
  • İpotekli ihtiyaç kredisi kullanımlarında önce ipotek altına alınacak evin değeri belirlenir. Çünkü bankaların ipotekli kredi limiti ilgili gayrimenkulün değerine göre belirlenir. Ekspertiz denilen bu işlem için de müşteriye bir masraf çıkarılır. Ekspertiz ücreti denilen bu ücret evin değerine göre artıp azalabilir. Denizbank’ın ekspertiz ücreti ortalaması 700 TL’dir.
  • İpotekli ihtiyaç kredisi kullanan müşteriye hayat sigortası yapılır. Ayrıca ipoteğe konu olan eve DASK ve konut sigortası yapılır. Bu sigortaların primleri yıllık olarak müşteriden alınır.

Denizbank konut ipotekli kredi başvurusu nasıl yapılır?

İpotekli kredi başvuruları Denizbank şubeleri aracılığı ile alınır. Şubesiz bankacılık kanallarında ipotekli kredi başvurusu yapılamaz. İpotekli kredi başvurusu için gerekli belgeleri temin edip şubelere başvurunuz.

Denizbank ev ipotekli kredi için banka şubelerinden hangi belgeler istenmektedir?

Denizbank ev ipotekli kredi başvurusu için gerekli belgeler şunlardır:

  • Nüfus Cüzdanı,
  • Gelir Belgesi,
  • İpotek altına alınacak evin tapusu,
  • İpotek altına alınacak ev size ait değilse, ev sahibinin nüfus cüzdanı da istenir.

Dikkat: Ziraat Bankası daha düşük faizlerle ipotekli kredi veriyor. Detaylı bilgi için tıklayın: https://yatırımhaber.com/ziraat-bankasi-yuksek-tutarli-ihtiyac-kredisi-veriyor-562/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu