İpotekli Kredi

Bankpozitif Sigorta Masrafsız Konut İpotekli Kredi

Sponsorlu Reklamlar

Bu makalemizde Bankpozitif’in konut teminatlı olarak verdiği ihtiyaç kredisi hakkında bazı soruları cevapladık. Sorularınızı yorum kısmından bize iletebilirsiniz…

Bankpozitif şubesiz olarak verdiği kredilerle dikkat çeken bir kuruluş. Müşterilerine kredi kullanım kolaylığı sağlayan banka, sigorta yaptırma zorunluluğu olmadan kredi veriyor. Yani Bankpozitif’ten kredi kullananlar için konut sigortası ve hayat sigortası primi ödemekten kurtuluyorlar.

Bankpozitif konut kredi faizleri ne kadar?

Bankpozitif konut ipotekli kredi faizleri kullanılacak kredi tutarına ve vadeye göre değişecektir. Banka, ipotekli krediler için bir faiz üst sınırı belirlemiştir. Belirlenen faiz alt sınırı aylık %2,60’tır. Bankanın güncel oranlarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz: https://www.bankpozitif.com.tr/

Dikkat: Daha avantajlı ipotekli kredi kampanyaları için hemen tıklayın: https://yatırımhaber.com/gayrimenkul-ipotekli-kredi-veren-bankalar/

Bankpozitif konut ipotekli kredinin özellikleri nelerdir?

Bankpozitif bu krediyi sadece konut ipoteği karşılığında vermektedir. Yani banka vereceği kredi için müşteriden bir gayrimenkul garantisi ister. Bu, müşterinin kredi borcunu ödeyemediği durumda bankanın teminat olarak gösterilen konuta el koyabileceğini ifade eder. Yüksek tutarda krediye ihtiyacı olanlar bu ipotekli krediyi tercih edebilirler. Bankpozitif konut ipotekli kredinin diğer özellikleri şöyle:

  • Banka müşterisine teminat olarak gösterdiği evin ekspertiz değerinin yüzde yetmişine kadar ihtiyaç kredisi vermektedir.
  • Konut ipotekli kredi ihtiyaç kredisi kapsamında verildiğinden bu krediye 60 aya kadar vade yapılmaktadır.

Bankpozitif ev teminatlı kredi masrafları nelerdir?

  • Kullanacağınız Bankpozitif ev teminatlı kredi için binde beş oranında kredi tahsis ücreti alınmaktadır.
  • Kredinin aylık faiz tutarının yüzde beşi oranında Banka Sigorta ve Muamele Vergisi; yüzde on beşi oranında ise Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu vergisi alınır. Bu vergiler aylık olarak her taksite eklenecektir.
  • Bu kredi konut ipoteği karşılığında verileceği için ilgili konuta ekspertiz yapılır. Ekspertiz işlemi için alınan ücretler 590-3116 TL arasında değişir. 100 bin TL değerindeki bir apartman dairesinin ekspertiz bedeli 700 TL civarındadır.
  • Diğer bankaların ekspertiz ücretleri hakkında bilgi edinmek isterseniz Bankaların Konut – İş Yeri Kredisi Ekspertiz Ücretleri adlı makalemizi okuyabilirsiniz.
  • İpotek işleminin de bir bedeli vardır. Bu bedel de müşteriden tahsil edilecektir. İpotek tesis bedeli olarak adlandırılan bu ücret sabit olup 141,60 TL’dir.
  • Bu kredinin tek sigorta masrafı DASK’tır. DASK yaptırmak kanunen zorunludur. Bunun dışında hayat sigortası ve konut sigortası yapılmamaktadır.

Bankpozitif ev teminatlı kredi başvurusu nasıl yapılır?

Bankpozitif ev teminatlı kredi başvurusu şubelerden yapılmaktadır. Başvuru yapabilmek için alttaki şartları sağlamak gereklidir:

  • Teminat verilecek konut, kredi başvurusu yapan kişiye ait olmalıdır.
  • Söz konusu ev Ankara, İstanbul ve İzmir sınırları içinde yer almalıdır.
  • Söz konusu evin tamamlanmış olması gerekir.
  • Ev tapusunda sınırlayıcı herhangi bir şerh bulunmamalıdır.
  • Evin ekspertiz değerinin en az 100.000 TL olması gereklidir.
  • Söz konusu ev son 5 yıl içerisinde aile içinde satışa konu olmamış olması gereklidir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu