Kartlar

Akbank Axess Kredi Kartı Özellikleri (Aidatlar ve Ücretler)

Akbank'ın verdiği kredi kartlarından biri de Axess... Bu makalede axess kredi kartı hakkında bazı bilgiler verdik. Tüm detaylar aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Akbank axess kredi kartının özellikleri nelerdir?

Axess kartın bazı türleri bulunuyor. Bunlar Standart, Gold, Platinum, Kampüs Modu, Temassız, Ek Kart, Sanal Kart ve Business-Kobi’dir. Standart Axess’in özellikleri şunlardır:

  • Alışveriş yaptıkça chip para kazanabilirsiniz. Banka ile anlaşmalı olan iş yerlerinde chip paralarınızı harcayabilirsiniz. 1 birim chip para 1 TL’ye eşittir.
  • Alışverişlerinizi taksitlere bölerek ödeyebilirsiniz. Bazı anlaşmalı iş yerlerinde ekstra taksitlendirme imkanı sunulabiliyor.

Axess SMS Para ve Nakit Avans Özelliği

Kartın SMS PARA adlı bir özelliği bulunuyor. Bu ürün ile 200 TL ile 15 bin TL arasındaki ihtiyaçlarınızı komisyonsuz olarak karşılayabilirsiniz.

  • 500 TL’lik SMS Para için PARA boşluk ve kartınızın son 6 hanesini yazdıktan sonra 5990’a göndermeniz yeterlidir. Bu şekilde başvuru yapılan SMS para için 3 ay taksitle geri ödeme imkanı verilir. Örn: PARA 123123
  • Daha yüksek tutarda ve 9 ay taksitle SMS para kullanabilirsiniz. Bunun için PARA9 yazıp, kartınızın son 6 hanesini ve ihtiyacınız olan para miktarını yazıp 5990’a gönderebilirsiniz. Örnek: PARA9 123123 5000
  • SMS para kapsamında yapacağınız geri ödemeler için%1,60 oranında faiz uygulanır. Bu ürünün en önemli özelliği faiz tutarı haricinde başka bir masrafı olmamasıdır.

Kartın Nakit Avans özelliğini kullanarak da acil ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Nakit avans faiz oranı %1,60’tır. Bu üründen ayrıca komisyon da alınacağı için maliyeti daha yüksektir. Azami vade 40 gündür. Örnek maliyet tablosunu inceleyebilirsiniz:

Nakit Avans Tutarıİşlem ÜcretiÖdenecek Toplam Tutar
500 TL31,45 TL544,25 TL
3000 TL136,19 TL3.212,99 TL

Yukarıdaki hesaplamada örnek vade 40 gün olarak alınmıştır. Uygulanan faiz %1,60’tır. Bu tutara BSMV dahil edilmemiştir. Nakit avans başvurusunu smsle, müşteri hizmetlerinden, internet şubesinden veya şubelerden yapabilirsiniz. Cepten başvuru için NA yazıp kartınızın son 6 rakamını ve istediğiniz para miktarını yazıp 5990’a gönderiniz.

Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Özelliği

Diğer bankalara olan kart borçlarınızı Axess kart üzerinden Akbank’a taşıyıp 12 aya kadar vadeyle yapılandırabilirsiniz. Bu ürünün faizi %1,60’tır. Üst limit 20.000 TL’dir. Örnek maliyet tablosu şöyle:

Örnek Transfer Tutarı5000 TL
Vade12 ay
Aylık Taksit470,48 TL
Faiz Oranı%1,60
Toplam Maliyet5.645,74 TL

Diğer Özellikler

  • Axess kredi kartı ile otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz.  Akbank müşteri hizmetleri numarası olan 444 25 25′ i arayarak ya da Akbank Direkt uygulamasını kullanarak otomatik ödeme talimatı vermeniz mümkündür.
  • Çeşitli taksit ve indirim kampanyalarında yararlanabilirsiniz.
  • Güncel kampanyalara ve kartın bütün özelliklerine www.axess.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Axess Kart Aidatı Ne Kadar?

Akbank bu bütün Axess kartlardan yıllık ücret adıyla aidat almaktadır. Güncel aidat tablosu alttaki gibidir.

Axess Klasik134.5 TL
Axess Gold150 TL
Axess Platinum169 TL
Axess KOBİ225 TL
Axess Öğrenci31 TL

DİKKAT: Kart ücreti yılda bir topluca veya aylara bölünerek hesabınızdan kesilebilir. Her ay düzenli olarak kart ekstrenizi kontrol etmenizde fayda var.

Akbank axess kredi kartı başvurusu nasıl yapılır?

Başvurunuzu 444 2525 çağrı merkezinden, şubelerden, Akbank Direkt’ten veya web sayfasından yapabilirsiniz. Akbank’a internetten kredi kartı başvurusu yapmak için tıklayınız.

BUNA DA BAKIN: Halkbank Paraf Kredi Kartı ürününü incelediniz mi? Detaylı bilgi almak isterseniz bu bağlantıyı ziyaret ediniz: https://yatırımhaber.com/halkbank-kredi-karti-basvurusu/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu